Montblanc ja té els protagonistes de la 28a Setmana Medieval

Marc Pallissó i Ester Català seran el Sant Jordi i la Princesa d'una edició que destacarà per l'estrena d'un nou acte de clausura on s'explicarà el desenllaç de la història

19 mayo 2017 23:36 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Montblanc torna a immergir-se a l’edat mitjana, època de castells, reis, prínceps, princeses, guerrers, dracs i històries fantàstiques. La 28a Setmana Medieval ja s’ha posat en marxa i va ser dissabte amb el sopar d’elecció de la Princesa i el Sant Jordi.

«La maquinària ha estat engegada simbòlicament, però realment es treballa durant tot l’any», va assenyalar el president de l’Associació Medieval, Joan López.

Marc Pallissó i Ester Català són els afortunats que enguany interpretaran els papers de Sant Jordi i Princesa. La decisió va ser presa pels socis de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi després que els candidats passessin diferents proves a través de les quals van haver de demostrar les seves habilitats interpretatives i coneixements generals sobre Montblanc.

Cap dels dos joves esperava ser l’escollit. «Quan fas les proves estàs molt nerviós perquè saps que els altres ho faran molt bé», deia ahir el Marc, però tots dos asseguraven que assumeixen el paper amb molta il·lusió. «És un orgull ser la Princesa, perquè aquesta festa és extraordinària per Montblanc», deia l’Ester.

Durant la gala d’elecció es van donar també a conèixer la resta de personatges, com el Rei i la Reina, aquesta vegada encarnats per Agustí Solé i Antònia Márquez, dos montblanquins que fa molts anys que estan involucrats en la Setmana Medieval.

L’Antònia va destacar l’admiració que sempre ha tingut vers la Reina, mentre que l’Agustí va posar èmfasi en el fet de deixar el llistó ben alt, «com a mínim igualar el de l’any passat».

D’altra banda, els Caps de Casa de Gené seran Pepe Valero i Maite Muñoz; els d’Alenyà, Maties Martí i Mireia Sanahuja; els de Vilafranca, Fran Saura i Sílvia Paredes, i els Veguers, Josep Maria Martí i Maria Ribes.

Novetats de la festa

Enguany la Setmana Medieval comptarà amb la incorporació d’un nou espectacle. Es tracta de ‘Sant Jordi, l’endemà’. L’obra, de petit format, serà la que clourà la festa a l’església de Santa Maria.

Agafant com a base la llegenda narrada per Joan Amades, autor que situa la llegenda a Montblanc, s’escenificarà el desenllaç de la història.

La Setmana Medieval també comptarà amb la renovació de l’Entrega de les Credencials, que guanyarà pes teatral i reforçarà la vessant històrica, mentre que la Dracum Nocte ha estat reescrita, s’han incorporat personatges i se n’estrenarà la música.

A més a més, es donarà continuïtat a la nova llegenda de Sant Jordi estrenada l’any passat, obra de David Ortín, Xavier Iborra i Jordi Cartanyà. «Enguany el repte implica mantenir l’esperit i les ganes de l’edició passada», va dir Joan López.

Comentarios
Multimedia Diari