Montblanc per primer cop, es posa la gorra contra el càncer infantil

Montblanc se suma a la iniciativa “Posa’t la Gorra” i ha acollit aquest diumenge diferents activitats per recaptar diners

03 septiembre 2017 16:17 | Actualizado a 03 septiembre 2017 16:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Per primera vegada la capital de la Conca ha celebrat aquest diumenge diferents activitats per recollir diners per la casa dels Xuklis d’AFANOC per nens amb càncer. L’objectiu principal és millorar la qualitat de vida dels nens i nenes amb càncer i les seves famílies.S’aconsegueix donar allotjament, amb 25 apartaments individuals, a totes les famílies amb un infant amb càncer i altres malalties de llarga durada que s’han de desplaçar dels seus llocs d’origen per rebre tractament als principals hospitals de referència a la ciutat de Barcelona. A part de l’apartament es proporciona a les famílies atenció psicosocial, activitats ludico-educatives i terapèutiques.

La iniciativa “Posa’t la Gorra” neix de la voluntat del montblanquí Sergi Estadella d’agraïr el suport i ajut rebut per part de l’associació AFANOC.En la presentació de la jornada, Estadella va expressar: “Sentia que havia de tornar d’alguna manera tot el que ens van donar i oferir mentre la nostra filla va rebre el tractament necessari per poder superar un tumor de Wilms ”.Arran de la iniciativa d’aquest montblanquí i amb el suport de la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Montblanc i de la Unió de Botiguers del municipi, aquest diumenge hi havien programades diferents activitats culturals, socials i esportives al centre de la vila durant tot el dia. L’objectiu final de la jornada era que els assistents compressin la gorra solidària d’AFANOC, dissenyada enguany per Munich, per un preu de 7 euros.

A les 9.00 hores del matí a la plaça de Sant Francesc, aproximadament 800 motocicletes es concentraven per dur a terme la trobada. Hi hagué un esmorzar popular per a tots els participants.A les 11.00 hores a la plaça de Sant Francesc la música era el plat principal. Hi actuava la banda de versions Rock “ The Africa’s Discoverers” . A les 13.00 hores del migdia la plaça Major estava plena de gom a gom per fer el vermut solidari i escoltar el grup de grallers. Diferents entitats i associacions de la vila s’han sumat a la iniciativa. Per exmple, la Fira de la Ganga que organitza la Unió de Botiguers de Montblanc i va posar a la venda productes a preus molt baixos. Es trobaven principalment al carrer Major i a la plaça de Sant Miquel. A la plaça Major es trobava un estand d’AFANOC. El Concurs social al Toll de la Bagra riu Anguera i el Club BTT de Montblanc es van sumar a la iniciativa “Posa’t la Gorra” de Montblanc.

A la tarda a la plaça de Sant Francesc i per als més petits va tenir lloc l’Espectacle Infantil “Sant Jordi, la Princesa, la Rosa i el Drac” Una versió molt lliure de la llegenda de Sant Jordi realitzat per Factoria Bram. També hi hagué la festa Holly, una Màsterclass de Zumba i l’actuació del grup Julivert de Torredembarra per a tots els públics.La vila de Montblanc se suma a la llista de 8 emplaçaments on ja se celebra el “Posa’t la Gorra”. Fins ara, Mollerussa, PortAventura, Sitges, Balaguer, Tàrrega, Lleida, Barcelona i Molins de Rei han acollit aquesta jornada benèfica.

Comentarios
Multimedia Diari