Montblanc registra un lleuger descens de turistes durant el 2016

Es van atendre 16.934 consultes, un 7% menys que el 2015, tot i que es manté el nombre de persones ateses en 59.938

19 mayo 2017 16:51 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Montblanc ha tancat el 2016 amb un lleuger descens de turistes, però convertint-se en el segon millor any des que l’Oficina de Turisme va obrir el 2000.

Concretament, la major davallada se situa en el nombre de consultes, que ha disminuït un 7%, passant de les 18.184 del 2015 a les 16.934 del 2016. En canvi, pel que fa al nombre de persones ateses, la baixada no ha sigut tan accentuada i es manté per sobre de les 59.900: 59.938, 57 persones menys que el 2015.

Des de l’Àrea de Turisme i Projecció Exterior de Montblanc s’atribueix el fenomen «al fet que ha augmentat el nombre de grups atesos». Així mateix, es qualifiquen les dades de «magnífiques, només superades per les excepcionals de l’any anterior».

El flux més gran de visitants s’ha produït un any més a l’abril amb Setmana Santa i la Setmana Medieval, mentre que el juny s’ha consolidat amb Brickània. Pel que fa als mesos de setembre, octubre i novembre, l’activitat ha estat generada pels tres esdeveniments de tardor, amb una baixada a l’octubre que correspon al fet que Clickània va tenir un dia menys de durada.

Totes aquestes dades fan referència a l’activitat registrada per l’Oficina de Turisme de Montblanc a partir de l’espai tradicional ubicat a l’interior de l’antiga església de Sant Francesc, com els punts mòbils que s’instal·len en el context dels diversos esdeveniments turístics, i que enguany n’ha sumat un de nou al Càmping Montblanc Park durant els mesos de juliol i agost. Cara el 2017, destaca la nova ubicació de l’Oficina de Turisme, que es traslladarà a l’edifici modernista de l’antic celler cooperatiu, a la Muralla de Santa Tecla, per tal de millorar el servei d’atenció.

També per al 2017 s’espera poder estrenar el Museu del Pessebre de Catalunya, que ja s’ha convertit en un nou element de dinamització, però que encara s’han d’acabar d’adequar sales expositives per tal que l’equipament treballi a ple rendiment. D’altra banda, l’Oficina de Turisme seguirà apostant per la gastronomia i el territori.

Comentarios
Multimedia Diari