Montblanc: una cavalcada que té més d’un segle d’il·lusió

A Montblanc Ses Majestats Reis d’Orient van arribar a les sis de la tarda. Van recórrer  els carrers del nucli antic, i a la plaça Major se’ls va fer entrega de les claus

06 enero 2019 00:01 | Actualizado a 06 enero 2019 00:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A Montblanc una de les singularitats de la Cavalcada de Reis és la llarga història i tradició que té. I és que fa més d’un segle que els nens i nenes de la Vila Ducal gaudeixen de la Cavalcada de Reis que recorre els carrers del Nucli Antic.

Ahir a partir de les sis de la tarda, a l’avinguda Doctor Folch, hi havia els nens i nenes que ja estaven ben nerviosos i il·lusionats per poder-los veure passar. Més tard els Reis d’Orient van enfilar cap a la muralla de Sant Jordi i van passar pels principals carrers. 

«Jo m’he portat bé i crec que em portaran el que he demanat a la carta», li deia somrient un nen a la seva mare. L’any passat es van renovar els vestits dels patges reials, i enguany els van tornar a lluïr. 

Un any més, la muralla es va il·luminar i va ser una de les imatges més màgiques d’ahir a la nit. 

Quan passaven les carrosses cridaven els noms de Ses Majestats i a més recollien els caramels del terra. Avui i demà, els infants tindran tot el dia per jugar i compartir la felicitat dels regals amb els familiars i amics.

El recorregut va acabar a la plaça Major on se’ls va fer entrega de les claus de la Vila Ducal, i  els patges i Reis acte seguit van començar a fer entrega dels regals pels diferents carrers de la vila.

Arribada amb tren

A la capital de l’Alt Camp, els Reis van arribar amb tren com ja és habitual. A dos quarts de set els vallencs i vallenques ja estaven a punt per rebre Ses Majestats Reis d’Orient.

Una de les novetats d’enguany de la Cavalcada és que la ciutat s’ha sumat a la iniciativa «Baltasar de veritat».
L’itinerari va començar a la plaça de l’Estació i el passeig de l’Estació per continuar pels carrers Vallvera, Avenir i Anselm Clavé, la plaça Font de la Manxa, la carretera de Montblanc, l’Abat Llort, Cor de Maria i muralla de Sant Antoni, per entrar al Barri Antic pel carrer de l’Església, la plaça del Blat, el carrer de la Cort. La cavalcada màgica va acabar com és tradicional al Pati on ses Majestats van rebre la benvinguda de l’alcalde de Valls, Albert Batet que els va lliurar les claus de totes les cases de la ciutat.

«Quan vindran als  Reis a casa nostra?», preguntava la Maria a la seva germana, mostrant-se impacient.
I és que ahir a la nit els infants estaven il·lusionats i només pensaven en arribar a casa per veure si tenien tot allò que havien demanat des de feia setmanes.

Melcior, Gaspar i Baltasar van portar la la il·lusió en les carrosses, amb els patges, els heralds, cavalls, músics, grallers, timbalers i les joguines per a tots els nens i nenes vallencs que s’havien portat bé.

A Alcover, amb tren

A Alcover (Alt Camp) Ses Majestats Reis d’Orient arriben al municipi amb tren. 

Ahir a dos quarts de set de la tarda centenars de nens i pares del municipi estaven esperant la rebuda de Melcior, Gaspar, i Baltasar. Com cada any la cavalcada va finalitzar a la plaça Nova on es va fer el Pregó Reial i se’ls va fer entrega de la clau de la vila. 

A l’Espluga de Francolí Francolí a dos quarts de cinc de la tarda  primer visiten la Residència Jaume I.

La cavalcada va començar una mica més tard, cap a les sis de la tarda, i la comitiva va recòrrer la carretera de Poblet fins a arribar a l’Ajuntament del municipi. 
També van passar per l’església Vella on van adorar el Nen Jesús. Al Casal hi va tenir lloc l’acte de rebuda de Ses Majestats, i a partir de les vuit del vespre van repartir regals i il·lusions casa per casa.

Les cavalcades de Reis posen punt i final a la programació de Nadal,i a les vacances escolars. Ara toca tornar a la normalitat i a la rutina diària.

Comentarios
Multimedia Diari