Montblanc vol frenar el despoblament al nucli antic

Actualment es xifra en un 23% els habitatges buits a la zona d’actuació del Pla de Barris. S’estima que es pugui enfilar a prop del 40% una vegada es creuin les dades amb el cadastre

03 junio 2019 11:38 | Actualizado a 05 junio 2019 16:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Montblanc vol frenar el despoblament del nucli antic. Per aquest motiu ha engegat la primera convocatòria de subvencions. Fins el dia 30 de setembre, es poden sol·licitar les subvencions per a l’arranjament d’habitatges del nucli antic per a destinar-los a lloguer a través de la Borsa Comarcal d’Habitatge.

De cara a un futur, s’analitzarà la resposta i s’exportaria a tot el municipi

L’objectiu principal d’aquesta decisió és establir els requisits per a la concessió de subvencions per a adequar habitatges buits de Montblanc a les condicions d’habitabilitat, accessibilitat i/o eficiència energètica, mitjançant l’execució d’obres de rehabilitació o reforma i posada al dia de l’interior de les vivendes per tal que es puguin destinar al lloguer amb preus assequibles.D’aquesta manera, s’aturaria el despoblament existent al nucli antic, concretament a l’interior de la muralla i als carrers Muralla de Sant Jordi, Baluard de Santa Anna i Pujada de la Serra. Actualment, es xifra en un 23% els habitatges buits a la zona d’actuació del Pla de Barris, tenint en compte només les xifres obtingudes a partir dels consums d’aigua. S’estima que es pugui enfilar a prop del 40% una vegada es creuin les dades amb el cadastre. La rehabilitació d’habitatges per part dels propietaris comporta un augment del parc d’habitatges de lloguer i la millora de la qualitat dels immobles per al lloguer. Seran subvencionables les obres d’adequació de les peces i dels elements que conformen l’habitatge per tal d’obtenir les condicions mínimes d’habitabilitat o que les millorin, com les instal·lacions d’aigua, gas, calefacció, electricitat, sanejament i d’altres serveis; la supressió de barreres arquitectòniques; l’arranjament de banys i cuines; la millora de l’aïllament tèrmic o acústic amb l’adaptació dels elements que conformen els tancaments de l’habitatge; el repàs dels elements de l’habitatge deteriorats per una manca de conservació o manteniment; canvis no estructurals en la distribució de l’habitatge; i els honoraris tècnics per a la redacció de projectes, en què s’exclouen els costos per a l’obtenció de la cèdula d’habitabilitat, certificat d’eficiència energètica o la Inspecció Tècnica de l’Edifici (ITE). 

De cara a un futur, s’analitzarà la resposta a aquesta proposta de subvencions i, en funció del seu interès, s’exportaria el mateix plantejament o similar a tot el municipi amb els canvis que siguin necessaris.

Comentarios
Multimedia Diari