Mor Mariano Borrero ‘Gordito’, històric casteller dels Xiquets de Tarragona

Als cinc anys ja feia castells i va acabar sent cap de colla dels de la camisa ratllada. L’enterrament serà dimarts, a les 17 h, a la Catedral

18 julio 2021 17:40 | Actualizado a 19 julio 2021 05:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Dol als Xiquets de Tarragona i al món casteller per la mort de Mariano Borrero Garcia, conegut com Gordito, casteller històric dels Xiquets de Tarragona. Les xarxes socials s'han omplert aquest diumenge de missatges de suport a la família i amics. Gordito ha estat un dels castellers més populars de la Tarragona de la segona meitat del segle XX i principis del XXI. Amb cinc anys ja feia castells amb la Colla Nova Xiquets de Sant Magí. Durant la seva trajectòria castellera, ha estat en totes les posicions del tron. Va ser cap de colla dels Xiquets de Tarragona durant aproximadament 14 anys, entitat que ell va veure néixer i que sempre ha portat al cor.

Mariano Borrero nasqué el 6 d’octubre de 1942 al carrer Ferrers en una família formada pel pare de Huelva i la mare de Cuenca. Així ho explicava fa dos anys Jordi Bertran, en un article al Diari.

Gordito ha mort a l’edat de 78 anys, després de diagnosticar-li una malaltia degenerativa que li ha costat la vida. De professió, mecànic soldador. Sempre va treballar com a operari de Repsol. Segons la seva família, Borrero tenia un caràcter «fort» i, a la vegada, sempre estava disposat a ajudar a tothom. Destaquen el seu olfacte casteller. Tenia quatre fills i també néts, tots ells involucrats des de petits als Xiquets de Tarragona.

Les xarxes socials han bullit durant tot el dia amb missatges de suport als familiars i amics de Borrero. Era una persona estimada per la seva colla, però també pel món casteller en general. L’Ajuntament de Tarragona recordava, a través de Twitter, que Borrero va ser el Perpetuador de les Festes de Santa Tecla, l’any 2011. «El Gordito ha sigut un home de castells de tota la vida. Respectat i estimat. Avui, molts de la meva colla, eterns rivals, estem immensament tristos», deia l’alcalde Tarragona, Pau Ricomà, a Twitter.

L’enterrament de Borrero tindrà lloc dimarts, a les cinc de la tarda, a la Catedral de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari