Mor als 96 anys el tarragoní Pere Godall, últim president de la Lleva del Biberó

Al llarg dels anys i un cop acabada la guerra, va exercir de director de sucursal del Banesto a la seva ciutat, pianista, director d´orquestra i músic prolífic

19 mayo 2017 16:03 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El tarragoní Pere Godall Gandia, últim president de l’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó, ha mort als 96 anys d’edat. Nascut i resident a la ciutat de Tarragona, fou excombatent de la 227a Brigada mixta de la 42a Divisió republicana amb la qual va lluitar a la batalla de l’Ebre l’estiu de 1938. Al llarg dels anys i un cop acabada la guerra, va exercir de director de sucursal del Banesto a la seva ciutat, pianista, director d’orquestra i músic prolífic. Entre 1947 i 1962 fou Director musical de Ràdio Tarragona i fou guardonat amb la Medalla Francesc Macià del Mèrit al Treball.

Involucrat ben aviat amb la formació de l’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó, el 1987 va assumir el càrrec de president de la delegació provincial de Tarragona de l’entitat. Al costat del reusenc Josep Florit fou promotor del Monument de la Pau erigit a la cota 705 de la serra de Pàndols. En els anys següents fou l’organitzador de diverses trobades generals de tot Catalunya i de desenes de trobades provincials.

El maig de 2009 fou escollit president de l’Agrupació, fins el 2014 quan l’entitat posa oficialment fi a les seves activitats. El 2014 es publiquen les seves memòries ‘Una vida per recordar. Memòries de Pere Godall’, escrites per la seva néta Fàtima P. Godall. Malgrat la seva avançada edat, en els últims anys havia mantingut una intensa agenda d’actes públics i el 25 de juliol de 2016 presidi l’homenatge anual a les víctimes de la batalla de l’Ebre al monument de la Cota 705.

 

Comentarios
Multimedia Diari