Mor el mestre Pere Godall, el músic de les més de 200 composicions

El 2006 la Generalitat li va atorgar la Medalla President Macià. La seva vida professional va transcórrer en el món de la banca

19 mayo 2017 16:03 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tarragona i el món de la música en general van perdre la matinada d’ahir el Mestre Godall, l’home de les 200 composicions, 50 d’elles dedicades a la ciutat de Tarragona. Va musicar el Seguici, les platges, el barri del Serrallo, la Catedral, la Tàrraco romana. Finalment el seu cor es va apagar a l’edat de 96 anys.

Pere Godall i Gandia va néixer a Tarragona l’any 1920. Des de ben petit, va estudiar música i, al cap de quinze anys, va fundar el Trio Godall amb els seus germans Marcel·lí (violí) i Magí (violoncel). Pocs mesos després, naixia l’Orquestra Godall, de nou músics, en què ell exercia de director. Aquesta orquestra va participar en molts festivals, la qual cosa va implicar que la gent el conegués i el contractés.

La Guerra Civil va suposar un canvi total per a la família Godall, a causa de la mort del seu pare. A conseqüència d’això, Pere Godall va entrar a l’exèrcit. L’any 1941, va guanyar les oposicions per ocupar una plaça d’auxiliar administratiu al Banc Espanyol de Crèdit a Tarragona, on va transcórrer tota la seva vida laboral i on va arribar a ser director de sucursal. Pel que fa a la seva trajectòria musical, Pere Godall va ser director de diverses orquestres. De l’any 1947 al 1962, va ser director musical de Ràdio Tarragona. També va exercir de professor de música i compositor. Fins ara era el president provincial de la Lleva del Biberó 41.


El documental
Pere Godall també va col·laborar amb el documental Tarragona sota les bombes (1937-1939), que va produir l’Arxiu Municipal. Aquest audiovisual forma part dels elements que integren la museïtzació del refugi antiaeri que es troba en el Palau Municipal i es projecta a l’interior del mateix en el transcurs de les visites guiades que es programen. El finat era també soci honorífic i insígnia d’or de l’Ateneu de Tarragona.

Godall va acompanyar artistes de renom, com ara Salomé, Rudi Ventura, La Chunga i Mary Santpere. Això li omplia d’orgull i li traslladava a moments molt especials. També va estar amb circs. Fins i tot, el desaparegut Teatre Argentino li van proposar anar de gira amb els seus membres.

Tot i treballar durant molts anys en la banca, mai va pensar a deixar-la. Segons deixa, li donava seguretat i la música, no. La concebia com un hobby. L’any 2006 va rebre la Medalla President Macià, que atorga la Generalitat de Catalunya.

n n n

Comentarios
Multimedia Diari