Mor en accident el reputat cuiner vallenc Àngel Solé

La seva furgoneta ha estat envestida per un camió, el conductor del qual ha quedat detingut

23 diciembre 2017 10:17 | Actualizado a 30 diciembre 2017 21:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La ciutat de Valls s'ha aixecat avui dissabte amb trista notícia de la mort, en accident de trànsit, d'un dels cuiners més reputats: Àngel Solé Guasch, que té l'establiment Ca l'Àngel, situat a la carretera del Pla de Santa Maria.

Els fets han tingut lloc a les set del matí a la carretera C-37 al seu pas pel polígon industrial de Valls. Un camió romanès -de 40 tones de pes- anava en direcció al Pla de Santa Maria. Ha fet un gir antirreglamentari a l'esquerra. En direcció a Valls circulava Àngel Solé en al seva furgoneta Ford Torneo, la trajectòria de la qual s'ha vist interrompuda pel camió. El restaurador ha mort a l'acte.

El conductor del camió ha donat negatiu a la proba d'alcoholèmia i drogues. Finalment ha quedat detingut per un delicte d'homicidi per imprudència ja que no té residència a Espanya i hi ha perill de fugida.

Fins el lloc de l'accident s'han traslladat una patrulla de la Policia Local, quatre dels Mossos d'Esquadra i una dotació de bombers.

Ambaixador de les calçotades

Àngel Solé tenia el restaurant precisament en el número 126 de la carretera del Pla de Santa Maria, a aproximadament un quilòmetre del lloc de l'accident. Especialista en la cuina d'autor, ha estat un dels ambaixadors de la calçotada arreu del món. L'any 2008 va intervenir com a amfitrió en matèria calçotaire en un reportatges orbe la gastronomia catalana que va gravar Discovery Channel.

Solé va treballar perquè el nom de Valls i la seva calçotada fossin reconeguts arreu del món. L'any 2008, al costat de reconeguts cuiners -com ara Ferran Adrià, Carles Gaig i Carme Ruscalleda- va estar preparant el sopar a Barcelona de la gala per donar a conèixer el Català de l'Any. Durant l'àpat es va servir xopet de calçot, format per la salsa de calçot i la ceba.

L'any 2011 va estar a Roma divulgant el calçot, concretament en un restaurant de quatre estrelles. Entre les seves creacions estan els glaçons fets amb gelatina de calçot i pols de romesco.

Una de les seves especialitats, ja cuinades pel seu pare, es el pop a la gallega. O també uns ous ferrats amb esclats de tòfona acompanyats d'un Saó del Celler Mas Blanch i Jové.

També va treballar de cap de cuina al restaurant Tast de l'Àngel, a l'Hotel Class de Valls.

Comentarios
Multimedia Diari