Mor Òscar Hijosa, coordinador local de l‘ANC

Hijosa tenia 42 anys i estava molt vinculat al món associatiu de la ciutat. Era membre de la Colla Jove

29 enero 2021 20:10 | Actualizado a 29 enero 2021 20:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El coordinador local de l’Assamblea Nacional Catalana (ANC) a Tarragona, Òscar Hijosa, ha mort aquest divendres a l’edat de 42 anys. Des del passat novembre, estava ingressat a l’Hospital de Bellvitge per complicacions derivades de la Covid-19. Hijosa era una persona molt vinculada al teixit associatiu, esportiu i empresarial de la ciutat. Era membre de la Colla Jove i jugador del Club de Rugby de Tarragona. Durant els últims anys, havia estat molt actiu en la lluita a favor de la independència de Catalunya i un habitual en les manifestacions. Actualment, era el coordinador local de l’ANC.

La seva mort ha colpit a tota la ciutat. Hijosa era una persona molt estimada a Tarragona i el seu adéu ha generat gran consternació. Partits polítics, instituts, ajuntaments, sindicats, entitats sobiranistes i autoritats, entre d’altres, van tenir ahir, a través de les xarxes un record per ell.

L’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, deia: «Simplement commogut. Adéu amic! Trobarem tant a faltar la teva empenta, alegria i generositat!». Per la seva banda, l’expresident de la Generalitat, Quim Torra, també se’n feia ressò: «Colpit per aquesta mort, tan jove». L’ANC i la Colla Jove, entitats molt especials per Hijosa, mostraven el missatge més emotiu. «Una persona enèrgica, amb un esperit increïble per ajudar i aportar», deia l’ANC. Per la seva part, la Colla Jove el definia com una persona «compromesa amb la Jove, la ciutat i el país».

 

Comentarios
Multimedia Diari