Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Mostra fotogràfica de Juan Margolles a Tarragona

L’exposició s’inaugurarà el divendres 15 a les 7 de la tarda a la seu de la Fundació Forvm, a la Casa Canals del carrer Granada.

Diari de Tarragona

Whatsapp

Avui divendres 15 de desembre, a les 19 hores, tindrà lloc a la Fundació Forvm per a la Fotografia (carrer d'en Granada 11, Tarragona), la inauguració de l'exposició “TÚRIA”, de Juan Margolles, l’artista guanyador del Premi Full Contact 2016 patrocinat per la Fundació Privada Mútua Catalana en el marc de la darrera edició de la biennal Internacional de Fotografia SCAN Tarragona 2016. La inauguració comptarà amb la presència de l'artista premiat.

Tarragona és coneguda com a la “ciutat de la imatge” per la seva acció de promoció i difusió de la fotografia artística emergent a través del festival internacional SCAN Tarragona.

Exposició: del 15 de desembre de 2017 al 4 de març de 2108.

Aquesta biennal fotogràfica és una activitat cultural estratègica per a la ciutat i ha esdevingut un motor per fomentar el coneixement i l’interès de la fotografia com a fet cultural.

El Premi Full Contact està considerat com a una distinció exemplar i una valuosa oportunitat per a l’impuls dels joves creadors seleccionats i s’ha convertit en un trampolí per a la seva projecció dins l’escena artística nacional i internacional. El Jurat estava integrat per Érika Goyarrola, Sema d’Acosta, Chantal Grande, Valentín Vallhonrat, Semíramis González i Jorge Ribalta.

El registre fotogràfic que Juan Margolles ha dut a terme al llarg del riu Túria s’endinsa en allò banal, real o social, en la noció del temps, la memòria i la identitat.

El seu projecte conceptual s’inscriu en la tradició fotogràfica del registre del paisatge des del segle XIX, en la modèlica missió fotogràfica territorial francesa de la DATAR o en altres projectes fotogràfics recents del registre del territori.

El mateix autor explica el seu projecte fotogràfic: "No es pot creuar dues vegades el mateix riu En els últims 100 anys els canvis en la fisonomia dels rius a Espanya han estat vertiginosos, motivats per noves necessitats demogràfiques i industrials i afavorits per un interès polític que va promoure grans projectes arquitectònics com a símbol de poder i progrés".

Nota biogràfica

Juan Margolles (Mar del Plata, Argentina, 1975), viu i treballa a València. Els seus projectes fotogràfics exploren les ciutats com a espais de reflexió per a referir-se al ciutadà i la seva relació amb l’entorn.

El seu treball ha estat mostrat al MuVIM-València, al Museo de Arte Vojvodina Sèrbia, al Museo de Bellas Artes J. Bonadeo d’Argentina, a la Galería Luís Adelantado de València i a La Casa Encendida der Madrid, entre d’altres. A més del PREMI FULL CONTACT - SCAN 2016, Juan Margolles va rebre la beca VEGAP 16 i Generació 2011 de Caja Madrid, el Premio Art Photo Bcn 14, i va ser nominat millor projecte de llibre de fotografia PhotoEspaña i artista nominat per Plat(t)form 13-Winterthur Fotomuseum.

Horaris de visita:

De dimarts a divendres, de 16 a 20 h
Dissabtes, de 10 a 20 h
Diumenges i festius, de 10 a 14 h

Temas

Comentarios

Lea También