Municipalitzen el servei de neteja dels edificis públics del Pla de Santa Maria

L’Ajuntament assumeix directament la gestió després que l’empresa que va guanyar l’últim concurs renunciés al contracte

21 mayo 2018 10:42 | Actualizado a 21 mayo 2018 10:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament del Pla de Santa Maria ha assumit directament el servei de neteja dels edificis públics municipals. El servei estava externalitzat des de feia anys i a finals del 2017 es va licitar de nou.

L’empresa que va guanyar el concurs, Evobac Integral Services, va renunciar al cap de només un mes d’haver obtingut el contracte per un import total de 219.100 euros i una durada de quatre anys.

El cost anual del servei licitat era de 55.000 euros i s’hi dediquen tres persones, una a jornada completa, una a mitja jornada i una al 62%. 

Aquestes tres persones han passat a estar empleades per l’Ajuntament i el cost salarial, inclosa la seguretat social d’aquestes, és de 47.000 euros i la despesa en materials i productes de neteja s’estima en uns 3.000 euros per any

Estalvi anual

Tot i les limitacions que els ajuntaments tenen avui en dia per ampliar les seves plantilles, en aquest cas les incorporacions són viables per tractar-se de l’absorció d’un servei.

La mesura adoptada es preveu que pot generar un estalvi de 5.000 euros anuals, un 10% menys del que valdria tenir el servei externalitzat. A més de l’estalvi apuntat, des de l’Ajuntament del Pla es valora positivament la disposició, quant a una millor supervisió de la feina i de la distribució d’hores.

Per exemple, durant les vacances escolars el temps que caldria invertir en la neteja de l’escola es pot aplicar a necessitats puntuals com la Fira del Vent o les festes majors.

Els edificis públics que cal netejar a la vila del Pla són nombrosos. A més de la seu de l’Ajuntament, el municipi es fa càrrec de la neteja dels edificis de l’Escola Sant Ramon i de la Llar d’Infants Quatrevents, el pavelló poliesportiu i el gimnàs annex, el complex de La Fàbrica (museu, local de joves, casal de la gent gran), el Centre Cívic i l’edifici dels Serveis Socials.

La Sala Parroquial, la gestió de la qual està cedida a l’Ajuntament, s’inclou dins dels equipaments municipals.

Comentarios
Multimedia Diari