Música, poesia o experiments per passar millor el confinament a l'Espluga de Francolí

Un grup de joves ha preparat diferents activitats telemàtiques sota el nom ‘El Festival del poble”

22 marzo 2020 10:10 | Actualizado a 31 marzo 2020 10:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Trucs per preparar un viatge o diferents maneres de viatjar, o un cantant de rap o recitar una poesia. Aquestes són algunes de les propostes que es van poder veure ahir a través del YouTube.

I és que un grup de joves de l’Espluga de Francolí ha preparat per aquest cap de setmana diferents activitats per a tots els públics sota el nom ‘El festival del poble’ i té lloc en directe i es pot seguir a través de YouTube. El projecte s’ha donat a conèixer aquesta setmana a través de les xarxes socials.

Les activitats telemàtiques van començar aquest divendres i s’allargarà fins avui al vespre. No obstant, des de l’organització no descarten organitzar altres caps de setmana d’activitats telemàtiques, mentre l’estat d’alarma duri.

Les propostes estan organitzades en diferents categories que recorden els espais del poble on s’acostumen a fer les activitats si no fos pel confinament. Per exemple, les activitats estan organitzades per temàtiques: la Cova, el Casal, el Rovelló, el Pavelló, l’Hostal i el Ratolí. L’organització del festival aposta clarament per a activitats de proximitat i de qualitat i de moment està funcionant molt bé entre els veïns.

Durant el cap de setmana es poden seguir en directe més de 20 activitats, xerrades, concerts, masterclass, tallers i demostracions fetes majoritàriament per veïns i veïnes de l’Espluga.

L’esdeveniment es realitza en uns horaris tancats que es van actualitzant diàriament a través de l’Instagram de l’iniciativa (@confinament_espluga). Comença a Ahir va començar a dos quarts de cinc de la tarda i l’últim cincert va tenir llloc a les deu del vespre. Els ponents realitzen l’activitat des de casa seva i l’organització centralitza l’emissió en un sol canal. D’aquesta manera l’espectador pot veure totes les propostes com si fos una televisió i, a més a més, poder interactuar en directe a través dels comentaris. Després de l’actuació de l’espluguí Xavier Amigó amb el nom artístic Mad Go va generar debat.

«No ho ha fet gens malament. Seguiu així!, endavant nois!», deien alguns dels espluguins a través dels missatges directes de YouTube.

L’organització destaca la implicació dels participants i la feina tècnica que hi ha darrere. Algunes de les activitats no es fan en directe, sobretot les receptes de cuina pel temps que porta i per la viabilitat.

Valls confinat

Una altra proposta que també ha sorgit aquests dies a la capital de l’Alt Camp és “Vallsconfinat”. «Hi ha molts artistes vallencs i veient el que passa al voltant voliem mantenir a la gent ocupada», van explicar ahir des de l’organització. Ahir a la tarda va començar el concert a través d’Instagram Live. Va actuar Elena Volpini –que ha creat la cançó del confinament–, Maria Jacobs, Jay Blanes, Bàrbara Flores, Mariona Escoda i Dj Jordi. «Durant aquests dies anem llençant diferents reptes a les xarxes com per exemple que facin classes de balls de saló per les pròximes Decennals o que arreglin els domassos de les Decennals».

La setmana vinent hi haurà en directe classes de ball. A més animen i reten algun arista que faci alguna cosa o demanen els vallencs que els hi ensenyin com passen aquests dies de confinament a casa.

Comentarios
Multimedia Diari