Neix la Xarxa de Turisme Sostenible de la Conca de Barberà

«Vam detectar que calia un acompanyament al sector i donar veus als professionals», diu la consellera de Turisme

14 julio 2020 08:10 | Actualizado a 14 julio 2020 08:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb l’impuls de Turisme Conca, el servei de turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, la gestió turística d’aquesta comarca fa un pas endavant i passa de ser únicament la marca de promoció comarcal a ser un element de coordinació de l’oferta turística del territori, de treball conjunt i de servei d’acompanyament del sector turístic públic i privat a través de la creació de la Xarxa de Turisme Sostenible, XATSCONCA.

La Consellera de Turisme del Consell Comarcal de la Conca, Silvia Iturria explica que «vam detectar que calia un acompanyament al sector turístic i sobretot donar veu als professionals. Per aquest motiu, el Ple del Consell Comarcal va aprovar durant els inicis de la pandèmia, un Pla d’Impuls per la recuperació del sector turístic de la Comarca , que es va definir entorn a una premissa inicial, centrada en que el turisme de proximitat és el mercat que es recuperarà amb més facilitat; i dues línies de treball bàsiques». Va afegir que «la millora de la competitivitat com a destinació turística i la transmissió dels valors diferenciadors de la Conca».

Els membres posen en valor la importància de treballar en xarxa. «Una de les estratègies de l’Associació de Micropobles ha estat crear xarxa, compartint problemàtiques que individualment es feien difícils per a trobar solucions i junts podíem compartir-les i afrontar-les millor», diu Carme Ferrer, vicepresidenta de l’Associació de Micropobles de Catalunya i consellera comarcal de sostenibilitat, paisatge i agricultura.

«Apostem per un nou canvi de model en la gestió turística de la nostra destinació, on el treball en xarxa i col·laboratiu hi té el pes més important. Treballar i aprendre en col·lectiu ens farà més forts i ens farà aprendre més de pressa i millor» , assegura la cap del servei de Turisme del Consell Comarcal, Mireia Bonet. Insisteix també en que «un dels objectius principals de la Xarxa és el de coordinar l’oferta turística a nivell comarcal, per a potenciar la complementarietat i l’especialització; tot això a partir del desenvolupament d’accions transversals implicant el sector públic i privat, de manera concreta per poder fer front a problemàtiques i objectius comuns. Es tracta d’una xarxa de persones, no d’institucions, que «treballen de forma conjunta i col·laborativa per aconseguir un objectiu comú».

La ruta del Trepat és una activitat nova de fa pocs mesos a la comarca i asseguren que ha tingut una bona acollida.

«La situació actual ens ha fet descobrir molts racons que per la seva proximitat i quotidianitat ens passàven desapercebudes i no les valoràvem prou. Tota aquesta riquesa patrimonial, cultural, paisatgística i gastronòmica del nostre territori posada en valor pot ser un esperó que ens permeti donar oxígen aquest sector que és tan important», conclou el president del Consell Comarcal, Magí Trullols.

Comentarios
Multimedia Diari