Neix una aplicació per comprar al comerç de proximitat de l'Alt Camp

Una quarantena de negocis ja s’han adherit a aquesta app creada per cinc joves vallencs amb l’objectiu de «fer poble». El projecte es va gestar abans del confinament

29 junio 2020 17:30 | Actualizado a 29 junio 2020 17:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Comprar en comerços de Valls i comarca a través del telèfon mòbil. S’ha presentat una APP creada per cinc joves vallencs a la Cambra de Comerç de Valls. El projecte es va gestar abans del confinament i aquest període els ha servit per corroborar que pot ser una eina molt útil. De moment, hi ha una quarantena de negocis adherits, sobretot botigues de productes de proximitat i restaurants.

A la plataforma comercial, batejada com ‘ApProp’, hi conflueixen tant comerços com clients, amb opció de recollir una comanda a l’establiment o enviar a domicili. Des d’encarregar carn al gust i al tall a avisar un electricista, un taxi o reservar hora a la perruqueria. Els impulsors de l’APP, ja operativa, volen obrir-la a un ventall de serveis. L’objectiu és «fer poble».

Ara el grup de joves vol captar més negocis per introduir-los al sistema i poder visibilitzar el màxim de productes i serveis locals.

Somien poder-se dedicar de ple a aquesta activitat, però per això haurien d’arribar a ser aparador d’un miler d’establiments. Remarquen que en sortirà beneficiat tant el comerç de proximitat, que sovint no té recursos per afrontar la immersió al món digital, com el client, que podrà fer les seves compres en botigues de Valls i comarca, sense haver-se de desplaçar.

En cas d’encarregar una comanda, l’aplicació demanarà un telèfon de contacte per evitar encàrrecs falsos.

Els impulsors es desmarquen de les grans plataformes d’e-commerce. «En una plataforma així el client no sap a qui està comprant realment, nosaltres ensenyem la botiga on compres», destaquen. L’aplicació, que també mostra alguns comerços puntuals d’altres comarques –hi ha desplegables de la Conca de Barberà i l’Urgell–.

«Vam veure que a vegades tenim comerços a tocar de casa que no coneixem o que no estaven preparats digitalment. També hem vist que amb la Covid-19 la relació amb el client i el venedor és molt fràgil i per això volem donar-hi continuïtat i fidelitzar a molts dels clients».

De fet, no tots els establiments tindran tots els seus productes. Dins del negoci hi ha hi ha un llistat de productes que ofereixen i els preus. «Volem fomentar el comerç però mantenint l’essència i el romanticisme», detallen.

Servei gratuït fins al setembre

L’aplicació ‘ApProp’ mantindrà el servei gratuït fins al setembre. A partir d’aquí, s’estipulen subscripcions mensuals segons les funcions que vulgui disposar cada negoci -només publicitar-se o també rebre encàrrecs.

«També hi ha una aplicació web informativa i una altra que serveix pel negoci: per canviar la informació o les imatges», diuen els impulsors.

Properament es planteja ampliar l’app ‘ApProp’ amb fotografies dels negocis, un canal de notícies i ofertes, i un cercador de productes concrets, entre altres opcions més específiques de l’aplicatiu. «Anirem afegint o modificant depenent del feedback que tindrem amb els comerciants». Ja han fet les primeres proves amb alguns negocis de l’Alt Camp i han modificat o afegit detalls o informació que han rebut dels comerciants.

També estan treballant perquè els restaurants que vulguin deixin fer reserves als clients a través de l’aplicació. «Ho farem en versions pròximes depen de si ho veuen viable o no», detallen els impulsors.

‘ApProp’ ja es pot descarregar per Iphone i Samsung a través de l’App Store o el Play Store. «Si algun establiment vol entrar a l’aplicació ens ha d’enviar un correu i nosaltres contactarem amb ell i ho gestionarem tot perquè formi part de la llista», conclouen els impulsors.

Comentarios
Multimedia Diari