Nit de reconeixements a Valls

La ciutat va entregar 17 guardons a 21 entitats i persones del territori per valorar diverses iniciatives

19 mayo 2017 18:59 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La 33a Nit de Premis de Valls va reconèixer dissabte la trajectòria d’un total de 21 persones i entitats de la comarca a través de 17 guardons que volen realçar la feina feta pel teixit social, associatiu i econòmic del territori.

L’esdeveniment, que començà a les 20.30 h al Centre Cultural, va comptar amb moments molt emotius, com la cançó que un grup de persones del públic va dedicar de forma espontània al claretià pare Joan Font mentre aquest recollia de mans de l’alcalde Albert Batet i la consellera de la Presidència, Neus Munté, el XVI Premi a la Iniciativa Cívica pel projecte del menjador social La Taulada per la seva tasca social i d’atenció a les persones.

En aquell moment, els prop de 250 assistents van fer silenci absolut per gaudir d’una petita cançó que va cantar un grup de voluntaris del menjador social en honor a Joan Font, que el desembre del 2013 va posar en marxa aquesta iniciativa que actualment distribueix una mitjana de 100 menjars diaris a les persones més necessitades.

«És un reconeixement guanyat a pols gràcies a un grup de gent que ho fa possible, els voluntaris», destacà Font al mateix moment que demanà un aplaudiment ben fort dedicat a ells. El premiat també va agrair la col·laboració de diferents comerços.

I el Vallenc de l’Any ‘goes to’

...Joan Maria Boronat Dalmau, el cap del Centre Meteorològic de l’Alt Camp. El centre es va posar en marxa l’any 1990 per iniciativa seva, tot assumint el risc i el cost inicial de la instal·lació. Ara, 25 anys després, el centre gaudeix d’un bon prestigi i està coordinat amb el Consell Comarcal de l’Alt Camp, amb la col·laboració del Servei Meteorològic de Catalunya i l’Agencia Estatal de Meteorologia (AMET).

Durant la seva intervenció, Joan Maria Boronat va reconèixer que no s’hauria esperat mai rebre la distinció de Vallenc de l’Any i va destacar la comarca de l’Alt Camp com a pionera en tenir una xarxa d’estacions termopluviomètriques a tots els seus municipis. Finalment, recordà els seus inicis en el món de la meteorologia, «quan amb 10 o 11 anys vaig començar a recollir aigua en una llauna».

La gala

La 33a Nit de Premis, emmarcada en els actes previs a la Festa Major de Sant Joan que comença de forma oficial avui, va estar dirigida per dos actors: una de vallenca, la Violant Llopis, i un de reusenc, el Carles Bigorra, que va substituir a Isaac Bonillo, actor de Valls que inicialment havia de presentar l’esdeveniment.

La gala es va desenvolupar seguint l’estructura encetada l’any passat. Així, l’acte va començar a les 20.30 h i, primerament, es va entregar bona part dels guardons. A continuació, es va donar pas al sopar, elaborat un any més pel restaurant vallenc Casa Fèlix, i finalment, quan ja passaven de les onze de la nit, es van atorgar els dos premis més destacats: la Iniciativa Cívica i el Vallenc de l’Any.

Per cloure la nit, l’alcalde Albert Batet, i la consellera de la Presidència, Neus Munté, van dirigir unes paraules als assistents. «Valls és una ciutat de referència», exclamà Batet, mentre que Munté va destacar la necessitat d’incrementar l’autoestima.

La gala va estar amenitzada per petits tastos del musical Dins del Bosc, interpretat pels membres del Grup del Teatre Principal de Valls (GTP).

Comentarios
Multimedia Diari