Nois de l'Espluga demanen que es regularitzin els locals de joves

Proposen que l'Ajuntament habiliti un espai que puguin autogestionar i on poder realitzar les seves activitats

19 mayo 2017 23:03 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un espai autogestionat pels joves de l’Espluga de Francolí per poder fer les seves activitats és el que demana un grup de nois i noies d’entre 13 i 18 anys del municipi. Els joves s’han agrupat en una comunitat de locals i proposen que l’Ajuntament habiliti un espai, com les naus del carrer Terra Cavada, amb diferents sales per cada un dels grups.

Segons la comunitat, d’aquesta manera «es posaria fi a la reivindicació històrica» i «s’afavoriria la relació entre els membres de cada colla i amb d’altres grups» a través d’una gestió ordenada dels locals.

Els joves fan ressò dels locals que des de fa anys existeixen de forma irregular en diferents punts de la població «en naus i magatzems en les mínimes condicions», sense serveis, llum, aigua o calefacció. Així mateix, assenyalen que ocasionen molèsties als veïns que condemnen els joves «a passar hores sense fer res».

Així mateix, recorden que molts ajuntaments cedeixen els locals als joves «de forma gratuïta i amb totes les facilitats». D’altra banda, el grup de nois i noies assegura que les despeses energètiques del consum de llum i aigua les assumirien ells mateixos.

A més a més, es demana a l’Ajuntament que instal·li fanals al carrer Terra Cavada, que es manté sense pavimentar, i s’ofereixen per arreglar l’accés a la zona des del carrer Joan Amades, segons assenyalen, actualment en males condicions. La proposta ha estat presentada a l’Ajuntament i ara la comunitat de nois i noies espera que s’iniciï una política dirigida als joves.

 

Rebuig d’Auvënguen

Pel que fa al projecte de local que l’Associació Juvenil Auvënguen està habilitant a l’antiga discoteca Sínia, els adolescents el rebutgen. Segons assenyalen les colles, «no tindrà sortida perquè serà per fer-hi activitats de l’entitat, com ja es fa en altres dependències».

Consideren, per tant, que amb aquest projecte no es posarà fi a la reivindicació històrica de disposar d’un espai autogestionat per dur a terme les seves pròpies activitats.

Comentarios
Multimedia Diari