Nou policies i dos guàrdies civils ferits lleus a Catalunya

01 octubre 2017 11:30 | Actualizado a 01 octubre 2017 11:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Nou policies i dos guàrdies civils han quedat ferits de caràcter lleu durant la seva intervenció en diferents punts de Catalunya per requisar el material electoral utilitzat en el referèndum independentista suspès pel Tribunal Constitucional, han informat fonts de l'Executiu.

La Policia i la Guàrdia Civil s'han desplegat a diferents zones de Catalunya per complir el manament que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya havia donat als Mossos d'Esquadra.

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha manifestat que els agents han "neutralitzat" uns 70 centres de votació i ha defensat que la seva actuació ha estat "proporcionada".

Segons el ministre, han viscut situacions "complicades", però només en una d'elles, al centre Ramon Llul de Barcelona, ha hagut d'utilitzar mètodes de defensa de forma breu i prudent en veure's acorralats.

Fonts de l'Executiu han indicat posteriorment que hi ha onze agents ferits de caràcter lleu, nou d'ells policies nacionals i dos guàrdies civils més.

De la seva banda, la Generalitat ha informat que el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) de la Generalitat ha atès 38 persones que han quedat ferides en l'actuació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per impedir el referèndum, cap d'elles greu perquè són persones amb marejos, crisi d'ansietat o contusions.

Comentarios
Multimedia Diari