Nova dimissió a TGN: Mario Cortés abandona la gerència de l'EMT

Exposa raons 'personals' per 'poder complir amb les obligacions polítiques que va adquirir a les últimes eleccions municipals'

19 mayo 2017 21:23 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La presidenta de l’Empresa Municipal de Transports Públics (EMT) de Tarragona, Begoña Floria, ha donat compte aquest dijous al consell d’administració de la petició de reubicació manifestada per l’actual gerent, Mario Cortés, per tal de tornar al càrrec de Cap de Servei. Segons una nota informativa del consistori, és una petició que ja va ser participada el juny passat, tot i que formalment es va materialitzar la setmana passada. Avui s’ha comunicat al consell d'administració i properament s’obrirà un procés selectiu per designar un nou gerent. Les raons exposades per Mario Cortés “són de caire personal, per poder complir amb les obligacions polítiques que va adquirir a les últimes eleccions municipals”.

La presidenta ha aprofitat el consell per posar en valor la tasca realitzada per Mario Cortés durant aquests vuit anys, on els reptes han estat majúsculs i els obstacles moltes vegades també. “Amb Mario Cortés al capdavant de la gerència, s’han assolit objectius gens fàcils. Entre molts altres, redreçar un passat de mala gestió, improvisació, manca de previsió i un servei deficient, unes accions totes elles que pretenien el desmantellament d’aquest servei públic”, ha assegurat Floria.

Cortés ha manifestat, per la seva banda, que “vam heretar una xarxa en precari el 2006, i l’hem transformat en una xarxa estable amb una cobertura territorial que supera el 98%". "Deixo iniciat el procés per retornar a l’EMT a la digna i convenient situació que una empresa amb més de 200 treballadors i treballadores, amb una flota de mes 70 autobusos i que mou més de 9 milions de viatgers l’any es mereix", ha apuntat.

Cortés ha afegit que “és hora de nous projectes i reptes per al transport públic, que requereixen energies renovades".

 

Sospites d'irregularitats a l'EMT

Es dóna el cas que, a finals de setembre, el grup municipal de Ciutadans va demanar la dimissió del gerent de l'EMT arran de l'existència de presumptes irregularitats a l'empresa. Segons va denunciar la formació, s'haurien encadenat fins a 17 contractes amb la mateixa empresa entre els anys 2011 i 2015 per un import que supera els 274.000 euros.

Ciutadans va demanar la dimissió del gerent de l'EMT, Mario Cortés, i va exigir explicacions a l'equip de govern socialista. Per la seva banda, la CUP va considerar que aquestes adjudicacions són un motiu de pes per depurar responsabilitats i per això es van sumar a la demanda de dimissió del gerent de l'EMT.

Comentarios
Multimedia Diari