Nova fase de digitalització del Fons Tarradellas del Monestir de Poblet

L'actuació se centrarà en les publicacions de la premsa catalana compresa entre els anys 1713 i 2000. Es tracta d'un fons de Joan Torrent que va ser donat a l'Arxiu per Ignasi Costa

19 mayo 2017 23:50 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià, situat al Monestir de Poblet, durà a terme una nova fase de digitalització, una tasca que es va iniciar l’any 2008. Aquesta vegada l’acció estarà centrada en les publicacions de la història de la premsa catalana des de 1713 fins a l’any 2000, un fons de Joan Torrent i donat per Ignasi Costa.

La Diputació de Tarragona impulsarà aquesta digitalització amb una aportació econòmica de 25.000 euros, una acció «de gran interès històric i social que contribueix a la seva preservació, al mateix temps que en facilita la consulta per part dels investigadors», es remarca des de la Diputació.

L’acord de col·laboració ha estat signat pel president de la Diputació, Josep Poblet, i l’abat del Monestir de Poblet i president de l’ens que gestiona l’arxiu Tarradellas –Fundació civil privada Populus Alba–, Josep Alegre. Segons Josep Poblet, el monestir cistercenc és «un referent cultural i símbol de tolerància i respecte dels valors comuns de la nostra societat».

L’acció es farà després que l’Arxiu hagi digitalitzat més de 100 hores d’entrevistes a Josep Tarradellas, unes imatges enregistrades pel periodista Albert Arbós. L’entrega d’aquestes gravacions digitalitzades, acció feta per la Universitat Rovira i Virgili, es va formalitzar el 20 de novembre. D’aquesta manera, es van recuperar unes imatges de 1985 que mostren converses entre Tarradellas i personalitats que van tenir un paper destacat en la transició política de Catalunya.

Ara, amb aquesta nova fase de digitalització es treballarà per preservar i difondre publicacions de la història de la premsa catalana compreses entre el 1713 i 2000. El fons va ser donat l’any 2002. A més a més, també es digitalitzaran altres documents del mateix Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià.

L’Arxiu Tarradellas

Prop de dos milions de pàgines de documents és el que es troba en aquest arxiu creat el 1980 i estructurat en set seccions: política, església, personal, hemeroteca, reproduccions, biblioteca, donacions i Arxiu Montserrat Tarradellas.

Comentarios
Multimedia Diari