Noves bandes rugoses a la N-420 de Falset a Reus per reduir els accidents

Les obres, que s\'han realitzat entre els punts quilomètrics 845 i 850 de la carretera, obliguen els conductors a reduir la velocitat

19 mayo 2017 23:10 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Reduir els accidents. Aquest és l’objectiu de les obres que s’estan realitzant a la carretera N-420, de Falset a Reus, entre els punts quilomètrics 845 i 850 de la via. Des de finals de la setmana passada els conductors que circulen entre les dues poblacions, en qualsevol dels sentits, ja han pogut ser testimonis de les noves bandes rugoses sonores ubicades a la calçada.

Segons fonts de la Subdelegació del Govern a Tarragona l’objectiu d’aquestes obres és millorar la seguretat, i per tant reduir l’accidentalitat, en aquells trams de la carretera on darrerament s’ha detectat més sinistralitat. De fet, en els punts on s’han ubicat s’obliga als conductors a aixecar el peu de l’accelerador del vehicle i a reduir la velocitat. De fet, en aquests trams es recomana no superar els 60 quilòmetres per hora. Cert és que en contades ocasiones es respecta la senyalització viària.

Les mateixes fonts apunten que en aquests punts quilomètrics de la carretera on s’està actuant són freqüents les sortides de la calçada en ambdós sentits. Tot i que majoritàriament es tracten d’accidents lleus, l’últim accident mortal que va haver-hi va ser el passat mes de gener a l’alçada de Pradell de la Teixeta, quan una veïna de Falset va perdre la vida en col·lidir frontalment el turisme amb el qual viatjava amb un camió.

Pel que fa a aquestes mesures recents l’alcalde de Falset, Jordi Puxeu, considera que són accions «dràstiques», al mateix temps que reconeix que molt probablement aquesta sigui l’única manera perquè els conductors siguin conscients que s’ha de conduir amb precaució per aquests trams». Així mateix tot i tenir coneixement de les obres realitzades a la carretera, assegura que des de la subdelegació no han rebut cap notificació oficial.

L’estat de la carretera

De fet la mesura sorprèn a Puxeu tenint en compte els anys que les institucions de la comarca demanen una actuació integral a la carretera N-420, en el tram que uneix la capital del Priorat i la capital de la Ribera d’Ebre, Móra d’Ebre. «És necessària una intervenció integral de la carretera N-420, perquè de moment el que s’ha fet és col·locar pegats d’asfalt que en cap cas fan més còmoda la circulació», explica Puxeu.

L’alcalde de Falset també critica que «una mesura inicialment provisional, com la prohibició de circular a més de 80 km/h per aquest tram, sembla que s’ha convertit en definitiva». Així mateix confia que «la ubicació de les bandes rugoses sonores sigui un primer pas per reprendre seriosament la reforma de la carretera N-420, que el territori reclama».

Comentarios
Multimedia Diari