Núria Ventura serà l'alcaldessa d'Ulldecona amb un govern en minoria

La seva va ser la llista més votada amb 5 regidors, per davant dels 4 de CiU, 2 del Partit Popular, 1 de Més Ulldecona-Acord Municipal (amb lligams amb ERC) i 1 de la CUP

19 mayo 2017 22:39 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Núria Ventura (Socialistes d’Ulldecona) serà la propera alcaldessa del municipi del Montsià amb un govern en minoria, si no hi ha sorpreses d’última hora. La seva va ser la llista més votada amb 5 regidors, per davant dels 4 de CiU, 2 del Partit Popular, 1 de Més Ulldecona-Acord Municipal (amb lligams amb ERC) i 1 de la CUP.

Després de més d’una setmana de converses a diverses bandes, els partits han anat definint les seves postures. Així, el regidor de la CUP es va excloure de qualsevol pacte de govern municipal.

El representant de Més Ulldecona, Francesc Lavega, també va anunciar ahir que no pactarà. Segons va explicar al Diari, l’assemblea de la formació així ho va decidir atenent, sobretot, al compromís que van signar amb l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), de prioritzar els acords amb formacions sobiranistes.

Així, Més Ulldecona va desestimar un pacte amb CiU, ja que hauria d’incloure forçosament els dos regidors del PP per sumar majoria absoluta. I també va rebutjar el pacte amb els socialistes perquè no han signat l’esmentat compromís de l’Assemblea Nacional Catalana.

Davant d’aquesta conjuntura, Socialistes d’Ulldecona apunta a un govern en minoria, com a força més votada, «arribant a acords puntuals amb la resta de formacions polítiques, en especial amb Més Ulldecona i la CUP», però sense excloure CiU i PP dels temes importants del municipi, segons detallà ahir al Diari Núria Ventura.

Prioritats

Les prioritats de Socialistes d’Ulldecona (que tot i ser una marca local, compta per al PSC al Consell Comarcal) seran el manteniment i els serveis del municipi; l’atenció a les persones, la participació, la dinamització econòmica i la potenciació de la cultura i el patrimoni.

Comentarios
Multimedia Diari