Obama i Castro van 'brindar' amb un vi de Tarragona en la seva històrica trobada

Es tracta d'un vi fermentat i envellit en bóta de roure francès durant un any, el Milmanda 2012 de Bodegas Torres

19 mayo 2017 19:52 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El chardonnay Milmanda 2012 de Bodegas Torres va ser el vi blanc escollit per al sopar d'estat que van mantenir el president dels Estats Units, Barack Obama, i el seu homòleg de Cuba, Raúl Castro, dilluns passat, dia 21 de març, a l'illa.

Aquest chardonnay, procedent de les vinyes que la família Torres té a la DO Conca de Barberà, va acompanyar el primer plat, que va ser una sopa de crema daurada amanida amb rom Caney i puntes de pernil, ha informat Bodegas Torres aquest dijous.

El director general de Bodegas Torres, Miguel Torres Maczassek, ha destacat que la companyia té un vincle emocional amb Cuba, ja que el seu rebesavi, Jaime Torres, va viure a l'illa i després va tornar al Penedès per fundar el celler el 1870 al costat del seu germà Miguel.

"L'elecció del nostre vi Milmanda per a aquest esdeveniment històric és motiu d'orgull i un reconeixement al treball fet durant anys en aquesta vinya excepcional de la Conca de Barberà", ha ressaltat.

Milmanda és un vi complex, a l'estil dels grans blancs de la Borgonya, fermentat i envellit en bóta de roure francès durant un any, en contacte amb els seus sogalls. 

 

Premis

L'anyada 2012 va ser premiada amb la Medalla d'Or en els certàmens internacionals Chardonnay du Monde i Global Master de The Drinks Business del 2014, i elegit Millor Vi Blanc Criança 2015 per l'Associació Espanyola de Periodistes i Escriptors del Vi.

Bodegas Torres té 2.432 hectàrees de vinyes, 2.000 de les quals estan a Espanya, 400 a Xile i 32 a Califòrnia, i ocupa més de 1.300 persones.

 

Comentarios
Multimedia Diari