Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Objectiu: trobar una nova llar per als gossos i augmentar la família

El Projecte Empathia és un santuari que acull gossos amb condicions vulnerables a Valls

Alba Tudó

Whatsapp
Montse Bou acompanyada dels tres gossets a la finca de Fontscaldes. FOTO: pere ferré

Montse Bou acompanyada dels tres gossets a la finca de Fontscaldes. FOTO: pere ferré


El Projecte Empathia és un santuari per a gossos que neix gràcies a la barcelonina Montse Bou, ara fa dos anys:«Acollim els gossets vells o abandonats i els hi oferim un entorn familiar», ens explica la impulsora que «ara mateix hi ha 15 gossets, alguns marxen i altres de nous arriben». La finca envoltada de natura i tranquil·litat està situada a 6 km de Valls, a Fontscaldes. 


L’objectiu és trobar un altre terreny i ampliar la família: «volem desenvolupar el projecte final, i arribar a acollir fins a 50 gossets», afegeix Montse Bou. Per tal de desenvolupar el projecte han iniciat diferents campanyes per recaptar diners. Es pot apadrinar un gos per 20 euros al mes, o aportar un euro al més a través de la plataforma Teaming. «La gent vol col·laborar i s’involucra amb el projecte, però encara necessitem més socis», puntualitza la impulsora.


Despeses del veterinari
782 € és el deute que tenen amb el veterinari des de fa un any. «Tenim la sort que hi ha un veterinari a Valls que ve quan el necessitem», aclareix Montse Bou. Per aquest motiu han iniciat la campanya a través del web migranodearena on tothom qui vol pot aportar una petita ajuda per fer front a les despeses dels gossets. 


També han fet samarretes i calendaris per ajudar a pagar tot el que necessiten els canins. «Venem roba i objectes personals per aconseguir més diners», afirma Montse Bou. El projecte final és tenir una nova llar i més gran que l’actual (ara tenen 1 hectàrea). També volen col·locar contenidors mòbils que donaran una llar estable als gossos ancians, i trobar més voluntaris per ajudar-los en les diferents tasques.

El segon repte és ampliar la família fins a 50 gossos amb situacions vulnerables, ja que amb la nova finca tindrien més espai. «Molts cops he de dir que no, ja que no tinc prou espai per acollir-ne més», explica.


L’aventura
L’arquitecta i barcelonina Montse Bou va venir a Valls per fundar un santuari d’animals de granja.«perquè sempre he pensat que els gossets i gatets han d’estar en família», narra la fundadora que«va ser gràcies al meu gos Trasto que vaig veure que hi ha molts gossos perduts i abandonats», una iniciativa que s’ha acabat convertint en el projecte personal i que ha involucrat a molta gent de diferents àmbits.


«És dur veure com marxen alguns dels gossets, però ja som conscients de la situació», assegura Montse Bou. I els reptes que teniu? «Afegir més noms a la llista de gossets i trobar una nova llar, ja que d’aquí a un any se’ns acaba el contracte», afegeix Bou.


Aquest projecte i santuari és únic a tot Espanya, gent i protectores d’animals de tot arreu contacten amb ells. El Projecte Empathia és una iniciativa que vol créixer i portar a terme el projecte final: una nova llar amb condicions per a tots els gossos vulnerables.

Temas

Comentarios

Lea También