Objectiu: trobar una nova llar per als gossos i augmentar la família

El Projecte Empathia és un santuari que acull gossos amb condicions vulnerables a Valls

17 febrero 2018 09:34 | Actualizado a 17 febrero 2018 09:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:


El Projecte Empathia és un santuari per a gossos que neix gràcies a la barcelonina Montse Bou, ara fa dos anys:«Acollim els gossets vells o abandonats i els hi oferim un entorn familiar», ens explica la impulsora que «ara mateix hi ha 15 gossets, alguns marxen i altres de nous arriben». La finca envoltada de natura i tranquil·litat està situada a 6 km de Valls, a Fontscaldes. 


L’objectiu és trobar un altre terreny i ampliar la família: «volem desenvolupar el projecte final, i arribar a acollir fins a 50 gossets», afegeix Montse Bou. Per tal de desenvolupar el projecte han iniciat diferents campanyes per recaptar diners. Es pot apadrinar un gos per 20 euros al mes, o aportar un euro al més a través de la plataforma Teaming. «La gent vol col·laborar i s’involucra amb el projecte, però encara necessitem més socis», puntualitza la impulsora.


Despeses del veterinari
782 € és el deute que tenen amb el veterinari des de fa un any. «Tenim la sort que hi ha un veterinari a Valls que ve quan el necessitem», aclareix Montse Bou. Per aquest motiu han iniciat la campanya a través del web migranodearena on tothom qui vol pot aportar una petita ajuda per fer front a les despeses dels gossets. 


També han fet samarretes i calendaris per ajudar a pagar tot el que necessiten els canins. «Venem roba i objectes personals per aconseguir més diners», afirma Montse Bou. El projecte final és tenir una nova llar i més gran que l’actual (ara tenen 1 hectàrea). També volen col·locar contenidors mòbils que donaran una llar estable als gossos ancians, i trobar més voluntaris per ajudar-los en les diferents tasques.

El segon repte és ampliar la família fins a 50 gossos amb situacions vulnerables, ja que amb la nova finca tindrien més espai. «Molts cops he de dir que no, ja que no tinc prou espai per acollir-ne més», explica.


L’aventura
L’arquitecta i barcelonina Montse Bou va venir a Valls per fundar un santuari d’animals de granja.«perquè sempre he pensat que els gossets i gatets han d’estar en família», narra la fundadora que«va ser gràcies al meu gos Trasto que vaig veure que hi ha molts gossos perduts i abandonats», una iniciativa que s’ha acabat convertint en el projecte personal i que ha involucrat a molta gent de diferents àmbits.


«És dur veure com marxen alguns dels gossets, però ja som conscients de la situació», assegura Montse Bou. I els reptes que teniu? «Afegir més noms a la llista de gossets i trobar una nova llar, ja que d’aquí a un any se’ns acaba el contracte», afegeix Bou.


Aquest projecte i santuari és únic a tot Espanya, gent i protectores d’animals de tot arreu contacten amb ells. El Projecte Empathia és una iniciativa que vol créixer i portar a terme el projecte final: una nova llar amb condicions per a tots els gossos vulnerables.

Comentarios
Multimedia Diari