Obre portes el Museu del Pessebre de Montblanc de forma provisional

L'exposició principal és la del mestre pessebrista Joan Mestres i Baixas. Sota el títol 'Una vida pel pessebre', la mostra reuneix l'obra d'aquest reconegut dioramista

19 mayo 2017 23:53 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La segona planta del Museu del Pessebre de Catalunya, situat al carrer de Solans de Montblanc, ha obert portes de forma provisional. La inauguració es va fer divendres a la tarda en el context de les festes de Nadal i amb la presència de responsables de les administracions, de les institucions col·laboradores en el projecte, de la Federació Catalana de Pessebristes i del Patronat de la Fundació Museu del Pessebre de Catalunya.

El Museu acollirà diverses exposicions de Diorames, fruit de la col·laboració entre la Federació Catalana i la Fundació. La principal exposició de què disposa el Museu des de divendres i que es podrà visitar durant aquests dies és la que reuneix l’obra del mestre pessebrista Joan Mestres i Baixas (1925-2013), «Una vida pel pessebre», a la segona planta.

Mestres va ser un dels dioramistes més prestigiosos. El 2004, per exemple, va rebre el premi «Pessebrista Universal» i l’any 2006 la Generalitat li va concedir el Diploma de Mestre Artesà.

D’altra banda, al vestíbul de la planta baixa s’hi pot observar un Pessebre fet amb figures de materials reciclats, realitzat per alumnes de l’Escola d’Educació Especial Tilmar. Les figures han estat premiades pel Consell Comarcal i pel Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya com a millor decoració Nadalenca Sostenible.

A partir de dilluns, també es podran veure pessebres exposats en diferents punts de Montblanc. En aquest sentit, l’impulsor del projecte del Museu del Pessebre de Catalunya, Ismael Porta, obrirà les portes del seu taller, al carrer Solans. D’aquesta manera, els visitants podran gaudir de la col·lecció de diorames que ha anat realitzant des de jove, del 22 de desembre al 2 de febrer.

Un altre pessebrista montblanquí que obrirà les portes del seu taller serà Josep Cortès, al carrer de les Corts. La seva obra estarà exposada del 25 de desembre a l’1 de febrer. D’altra banda, al carrer Regina hi haurà una recreació nadalenca de Mercè Matilde feta amb figuretes típiques de la ciutat alemanya d’Oberammergau, mentre que a l’aparador de la Perfumeria Vives s’exposarà un pessebre amb figures napolitanes.

Paral·lelament, la Fundació Museu del Pessebre de Catalunya col·labora amb la campanya nadalenca de la Unió de Botiguers de Montblanc amb uns pessebres retallables, realitzats desinteressadament per l’artista donostiarra Beatriz González.

El Museu, que té com a objectiu convertir-se en un centre de recerca i d’interpretació del món pessebrístic, preveu obrir portes el 2015. La finalització de les obres es farà gràcies a un conveni signat amb la Diputació, a través del qual aquesta institució es va comprometre a aportar 15.000 euros.

A més, el 8 d’agost es va constituir la Fundació del Museu per tal de dur a terme la gestió d’aquest equipament. El museu comptarà amb més de 18.000 escultures, algunes d’elles fetes pels millors figuristes del món.

Comentarios
Multimedia Diari