Ocupen pisos deshabitats i després els lloguen fent-se passar per policies a Valls

La Policia Local i els Mossos d’Esquadra ho investiguen. L’últim incident s’ha produït just aquest dijous a la tarda

18 mayo 2020 06:50 | Actualizado a 18 mayo 2020 08:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un grup d’individus es dedica a ocupar pisos buits en mans de bancs i els acaba llogant a terceres persones a preus baixos pel centre de Valls. Aquesta pràctica s’ha detectat els darrers dies a la zona compresa entre els carrers Abat Llort, Miralbosc, Jacint Verdaguer, Paborde i Pantà de la capital de l’Alt Camp, segons confirmen fonts policials.

L’últim incident s’ha produït just aquest dijous a la tarda. Per accedir al bloc d’habitatges, els delinqüents, la majoria joves extutelats, fan creure al veïnat que són policies i poder entrar així a l’edifici, amb l’excusa que van a fer un servei.

Un cop dins, els falsos policies rebenten el bombí de la porta de l’immoble deshabitat, que ja tenien prèviament localitzat, i canvien el pany.

La Policia Local i els Mossos d’Esquadra estan investigant aquests fets de Valls. Segons la policia, primer el grup busca pisos buits que ja siguin d’una entitat bancària. Quan el tenen localitzat hi van de vespre o nit, assegurant-se que hi haurà veïns al bloc per obrir-los. Normalment ho fan entre les nou i les onze del vespre –hora en que saben que hi haurà algú a l’habitatge–. A vegades també diuen que són llogaters del pis i que els obrin la porta que van a fer algun servei.

La Policia Local recorda a la ciutadania que no es refiï d’entrades policials falses

El grup d’individus hauria entrat en mitja dotzena de pisos de la zona esmentada. El darrer que han ocupat ha estat aquest dijous al carrer de Jacint Verdaguer de la capital de l’Alt Camp. Un veí de l’immoble va avisar la Policia Local, en sentir cops provinents d’una vivenda deshabitada.

La policia, quan enxampa el grup, dissuadeix i identifica els joves. Aquests marxen pel seu propi peu, si bé no aturen la dinàmica i fins i tot arriben a tornar al mateix pis, conscients que, en només 48 hores d’ocupació, ja cal una ordre judicial.

Ocupació il·legal

Fonts dels Mossos d’Esquadra confirmen que també han hagut d’intervenir en una temptativa d’ocupació il·legal d’aquest grup de delinqüents. Van intentar entrar en un bloc de pisos del centre a crits de «policia!», però no ho van aconseguir.

La Policia Local recorda a la ciutadania que no es refiï d’aquestes entrades policials falses, que els cossos policials no accedeixen d’aquestes maneres als immobles i que sempre mirin pel balcó per assegurar-se que no es tracten d’intrusos i que truquin immeditament a la policia.

En les actuacions que realitzen, si no es comet un delicte, normalment no pugen dalt a l’immoble. Si no és el cas fan baixar fins a baix la porta al veí .

Comentarios
Multimedia Diari