Más de Tarragona

Oferta rècord per formar els especialistes de la salut del futur a Catalunya

Creix l’oferta al Camp de Tarragona en un 6,7% i a les Terres de l’Ebre en un 22 %

Whatsapp
Imatge d'arxiu de l'Hospital de Sant Joan de Reus en una de les jornades de portes obertes per als nous MIR, amb la sala plena

Imatge d'arxiu de l'Hospital de Sant Joan de Reus en una de les jornades de portes obertes per als nous MIR, amb la sala plena

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya continua donant mostres de la seva aposta pels professionals de la salut i ara ha donat a conèixer l’abast de l’oferta de formació sanitària especialitzada (FSE) per a l’any vinent. Aquesta xifra arriba a un màxim històric que es concreta en 1.432 places de 54 especialitats diferents, que van des de metges, infermeres, farmacèutics i psicòlegs, passant per altres professionals com biòlegs, físics i químics.

Aquesta oferta suposa un creixement d’un 9,6% més respecte la de l’any passat i manté la tendència ascendent dels últims 5 anys. A més, aquest creixement de més de 125 places suposa una inversió afegida a partir de l’any que ve de 6 milions d’euros en els pròxims 5 anys.
Una de les regions on més creix l’oferta de places és la de les Terres de l’Ebre, amb un creixement del 22,2% i un total de 22 places més. Al Camp de Tarragona també hi ha una tendència ascendent, amb un augment del 6,7% que arriben fins a les 96 places ofertades que hi ha actualment.

Aquest rècord general de places FSE també l’assoleix, particularment, l’oferta d’especialitats mèdiques (MIR), que es concreta en 1.134 places de 40 especialitats diferents; són 83 places més que el 2018 i suposa el creixement interanual més important des que hi ha registre.

De fet, actualment 8 de cada 10 places FSE que es convoquen a Catalunya són de MIR. Dins de les especialitats mèdiques les que més creixen són les de medicina familiar i comunitària (amb 35 places més) i les de pediatria (10 més), però també les de cirurgia general i de l’aparell digestiu, les de l’al·lergologia i les de medicina preventiva i salut pública.

Pel que fa a la formació d’infermeres especialistes, es manté la tendència creixent, amb un total de gairebé 200 places de 6 especialitats diferents, amb les d’infermeria geriàtrica i pediàtrica i les d’infermeria familiar i comunitària entre les que més creixen. A més, i per primer cop, el Departament de Salut oferirà places d’infermeria del treball per tal que atenguin treballadors en serveis de prevenció d'empreses.

Per a la consellera de Salut, Alba Vergés, aquesta oferta demostra també la voluntat de “fer de la primària el motor del sistema de salut de Catalunya".

Comentarios

Lea También