Olga Pes porta a Vistabella el seu pop folck

El concert de la compositora tarragonina serà dissabte, a les 21 h, a l’església del Sagrat Cor

30 mayo 2019 16:29 | Actualizado a 30 mayo 2019 16:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La compositora Olga Pes fa parada a la segona Primavera Musical a Vistabella amb una proposta de màxims. Unirà l’esperit del jazz europeu amb el seu pop folck amb missatge conscient. Així, presentarà Transit.

Un disc que, més enllà de retrobar-se amb el seu vessant més cosmopolita, busca reflexionar i llançar missatges universals. Per això, perd la por a transitar d’un idioma a un altre i barreja les seves llengües natals amb l’anglès, l’alemany i, fins i tot, el noruec. El concert serà aquest dissabte  a les 21 h, a l’església del Sagrat Cor de Vistabella.

Compartir un missatge universal. Aquesta és la premissa que marca Transit, el darrer treball de la compositora Olga Pes. Arriba sense deixar la petjada folky que fa anys que la caracteritza, però recuperant l’estil sonor més cosmopolita, basat en les influències del jazz europeu i obrint-se pas a la improvisació melòdica.

De fet, Transit neix a partir del seu anterior treball, Buenestado (2015). En els dos darrers anys, Olga Pes ha portat una obra que ha aprofundit en les seves arrels i en la recerca de la pau en reconciliar-s’hi. Tot això, però, ho ha fet de concert en concert, a les cases dels seus amfitrions. En una de les actuacions va viatjar fins a la llar d’una família alemanya i va aprofitar l’ocasió per crear el tema Liebe.

Fins al 15 de juny

Precisament, aquesta composició va ser la que va inspirar la temàtica del nou disc. Trànsit és la lliçó que n’extreu d’aquesta experiència amb un missatge universal, que s’allunya de preocupacions tan individuals i s’obre a temes més generals com la por o l’amor.

Tot plegat és possible gràcies a la conjunció musical del violoncel·lista Alexis Lanza, el baterista Fernando García-Ramos i Olga Pes a la guitarra i veu. A més a més, es comptarà amb un instrument únic: la txalaparta de vidre. Aquesta estarà interpretada per Francesc Aguilera i Nando Taló.

Els concerts s’allargaran fins a meitats de juny amb la música folk de la formació Canya d’Or & Brass amb Xavi Lozano, el 8 de juny i el Quartet Qvinta Essençia, el 15 de juny . Aquests tancaran el cicle amb la interpretació de madrigals de Luca Marenzio. Les entrades tenen un cost de 10 euros.

Comentarios
Multimedia Diari