Oposició perquè els alumnes de la Secuita i Perafort vagin al Catllar

Pares i mares han redactat un manifest per reivindicar 'la igualtat de drets i la qualitat de l'ensenyament', un document que volen fer arribar al Departament d'Ensenyament

19 mayo 2017 23:28 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La implantació de dues línies del primer cicle de secundària com a extensió de l’Institut dels Pallaresos al municipi del Catllar ha provocat l’oposició frontal entre els pares dels alumnes que ara estudien sisè de primària de la Secuita i Perafort.

Al curs vinent haurien d’accedir a l’Institut d’Educació Secundària (IES) dels Pallaresos i que, en canvi, s’hauran de desplaçar al Catllar. D’aquí que hagin redactat un manifest en què reivindiquen «la igualtat de drets i la qualitat de l’ensenyament dels alumnes de la Secuita i Perafort», document que, acompanyat d’un plec de firmes i el suport dels dos ajuntaments, volen fer arribar a les altes instàncies del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, a través d’una reunió que han sol·licitat.

Representants del Col·legi Josep Veciana de Perafort indiquen que a hores d’ara ja han recollit un 80% de signatures que subscriuen la queixa. El mateix procés també s’ha iniciat al Col·legi Guillem de Claramunt de la Secuita. Portaveus del col·lectiu de pares i mares afectats per la disposició han volgut deixar clar que «l’oposició no va en contra d’aquest municipi; és defensar-nos dels perjudicis que ens genera».

Els denunciants al·leguen que els canvis a l’Administració i particularment a Ensenyament «han de ser per millorar» en comptes de provocar «perjudicis materials i pedagògics». Exposen que al ja de per si enfarfegat desplaçament diari, ara la distància s’allarga. Segons indiquen, al cap de l’any en el cas de la Secuita significa sumar 700 quilòmetres. Pel que fa a Perafort, el recorregut s’eleva als 2.275 quilòmetres «per una carretera amb més perillositat».

En l’àmbit pedagògic, els pares i mares de la Secuita i Perafort implicats rebutgen acceptar la decisió del Departament d’Ensenyament perquè «trenca el principi d’unitat de l’ESO» per acudir a un altre centre amb «manca de serveis i estructures educatives bàsiques, que seguiran centralitzades als Pallaresos».

L’alternativa dels barracons

Els denunciants proposen com a alternativa la instal·lació de mòduls prefabricats als Pallaresos, l’IES de referència, com a mesura «provisional», que és el mateix qualificatiu que Ensenyament dóna «a la deriva d’alumnes al Catllar, i que molt temem serà definitiva». Aquesta situació la consideren «insòlita i sense precedents a Catalunya, com és l’obertura d’una extensió d’institut a un municipi diferent».

Comentarios
Multimedia Diari