Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

PROGRAMA: Els actes d'aquest diumenge, 24 de juny, de Sant Pere a Reus

Diari de Tarragona

Whatsapp
Primera Tronada de Sant Pere 2017. FOTO: Alfredo González

Primera Tronada de Sant Pere 2017. FOTO: Alfredo González

EL PREGÓ

— D’11.00 a 13.30 h, al PARC DEL FERROCARRIL, viatges amb trenet de 5 polzades per a xiquets i grans. Recorregut de 5 minuts pel circuit del parc ferroviari. Preu: 1,50 €. Organitza: Associació d’Amics del Ferrocarril de Reus.

A partir de les 9.30 h i durant tot el dia, al REUS DEPORTIU, Torneig Internacional d’Escacs de Sant Pere 2018. Amb la participació de jugadors de diferents països. Més informació i inscripcions a lolomoreno75@hotmail.com. Organitza: Secció d’Escacs del Reus Deportiu.

— A les 18.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, espectacle infantil amb La Cuca de Mil Colors. Cançons, danses i els jocs més sonats t’estan esperant! Quatre músics a l’escenari us portaran un espectacle de música i humor on els protagonistes sereu vosaltres! Agafeu forces i prepareu-vos…, cal que estigueu atents perquè l’espectacle està ple de jocs i sorpreses.

18.30 h, des de la CASA RULL, sortida de la cercavila del Canó de les Festes. Música i canonades que anuncien la festa!

18.30 h, a la PLAÇA DE PRIM, actuació de l’Esbart Santa Llúcia, que ens oferirà una exhibició de dansa tradicional catalana.

19.00 h, pels CARRERS DEL CENTRE, cercavila del Bou de Reus amb motiu de la Diada dels Països Catalans.

19.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, ballades dels Gegants i la Mulassa com a inici de la festa de la ciutat, amb l’acompanyament musical de Metralla.

19.30 h, a l’AJUNTAMENT, obertura de portes del Saló de Plens per assistir al pregó acompanyada musicalment pels Ministrers de Reus.

20.00 h, al SALÓ DE PLENS DE L’AJUNTAMENT, Pregó de la Festa Major, a càrrec del periodista Xavier Graset. En finalitzar, lliurament del Tro de Festa 2018. Durant el pregó es repartirà la postal de la Festa Major, número 40, protagonitzada en aquesta ocasió per la Teiera. Quan acabi el pregó, el pregoner farà la crida a la festa des del balcó de l’Ajuntament, amb l’acompanyament musical dels Ministrers de Reus. Llavors s’encendrà la primera TRONADA. Seguidament, des del campanar, Toc General de Festa que anuncia l’inici de la Festa Major. En finalitzar la Tronada, el pregoner iniciarà la Cercavila del Masclet amb el primer tast, des de la PLAÇA DEL MERCADAL. Novament, la cercavila agafa el caire de seguici amb la participació de diversos elements festius i diferents acompanyaments musicals, com Xim Xim Mig Grau i els Bandsonats. El Masclet no es repartirà gratuïtament, sinó que es podrà comprar als establiments durant tots els dies de la festa.

21.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, tradicional concert de Festa Major de l’Orfeó Reusenc, que ens oferirà un repertori de diferents estils i autors. Dins dels actes de celebració del centenari de l’entitat, en el concert d’aquest any l’Orfeó Reusenc posarà veu a les danses d’alguns dels elements del seguici festiu de la ciutat. Entrem la Festa Major dins de la prioral, amb els Nanos, els Gegants (que commemoren els 25 anys de Reus Ciutat Gegantera) i el Ball de Mossèn Joan de Vic (que celebra els seus 35 anys plens de danses). Les melodies de la nostra festa major harmonitzades per a cor mixt i cobla de ministrers us faran veure el seguici d’una altra manera.

22.00 h, a LA PALMA, XX Trobada d’Havaneres, amb l’actuació dels grups de la ciutat Sopa de Peix i Balandra. Degustació de rom cremat
per a tothom.

Temas

Comentarios

Lea También