PSC, CiU i ERC signen un pacte de govern al Vendrell

El socialista Martí Carnicer serà alcalde tota la legislatura, mentre Eva Serramià (CiU) i Josep Marrassé (ERC) dirigiran dues de les cinc grans àrees (àudios)

19 mayo 2017 22:18 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

PSC, CiU i ERC han signat aquest dimecres al migdia l'acord de govern al Vendrell per la propera legislatura, situant la simplificació de l'estructura política i el reforç de la transparència com dues accions imminents. L'alcalde dels propers quatre anys serà el socialista Martí Carnicer, mentre que la nacionalista Eva Serramià assumirà l'Àrea de Serveis a les Persones i el republicà Josep Marrassé encapçalarà l'Àrea de Serveis Bàsics. En total, el nou cartipàs s'estructura en cinc blocs amb els quals el govern vol "millorar l'eficiència" i la "relació entre regidories". El govern el formen 9 dels 21 regidors del Ple i Martí Carnicer ha dit que caldrà "ampliar l'acord punt a punt" durant el mandat.

Carnicer ha reconegut que aquests propers quatre anys el govern haurà de modificar la dinàmica de la darrera legislatura -quan van signar un acord ampli que només va excloure PxC-, i s'ha mostrat optimista a la negociació amb la resta de formacions: "el que abans resolíem amb un acord de Junta de Govern, ara serà un acord de Junta de Govern i el contacte amb els altres grups", ha dit, afegint que "requerirà un exercici de diàleg molt més ampli del que fèiem".

Pel que fa a l'estructura del nou govern tripartit, l'alcalde ha assegurat que s'ha definit situant els problemes econòmics i socials i la garantia dels serveis públics com a eixos vertebradors, amb la previsió de concretar un Pla de Mandat abans que finalitzi aquest 2015. A banda de les àrees dirigides per Carnicer, Serramià i Marrassé, el regidor de CiU Josep Mercadé encapçalarà l'àrea de Territori i el socialista Kenneth Martínez gestionarà Promoció Econòmica. La simplificació del consistori també preveu la supressió d'algunes companyies municipals.

Entre els principals projectes del proper mandat, el nou executiu ha dit que prioritzarà el reforç de la transparència administrativa. "A part de complir aspectes legals i de ser una voluntat política, facilita que no es doni peu a rumors, males interpretacions o llegendes urbanes", ha defensat Eva Serramià. Per fer-ho, han anunciat que revisaran el Reglament de Participació Ciutadana i proposaran un nou horari de celebració dels Plens municipals amb la seva retransmissió per televisió.

Respecte la resta de punts del pacte de govern, PSC, CiU i ERC s'han compromès ratificar l'acord municipal de 2014 a favor del dret a decidir i a complir "amb lleialtat" el resultat del Ple si un grup proposa l'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència. Al mateix temps, l'entesa entre els tres partits també preveu revisar l'actual Pla General per l'elaboració d'un nou POUM "de forma immediata", fomentar activitats d'impuls econòmic i d'ocupació, i reduir les taxes i impostos en funció de la situació familiar.

Comentarios
Multimedia Diari