Paguen al Club Esportiu de Bràfim la indemnització per la municipalització de la piscina

L’alcalde, Xavier Rius, creu que «la compensació és prou justa, i pretendre incrementar-la per part del CEB és restar la capacitat inversora municipal de cara a molts altres projectes necessaris per a Bràfim»

13 julio 2020 07:53 | Actualizado a 13 julio 2020 17:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Bràfim ha completat el pagament de tota la indemnització al Club Esportiu Bràfim (CEB) acordada en sessió plenària. Una vegada els terrenys municipals i les instal·lacions que havia utilitzat l’entitat van tornar a mans del poble, el consistori ha pagat el total dels 125.072 euros fixats com a compensació per a l’entitat. L’Ajuntament ja havia fet un primer pagament a compte de 14.324,17 euros al CEB, per la qual cosa ara li ha abonat els restants 110.747,83 euros.

El consistori ha complert, el seu compromís amb el CEB i al mateix temps amb els brafimencs i les brafimenques. No obstant això, el CEB ha decidit recórrer una vegada més a la Justícia i ha posat un segon recurs contenciós administratiu en contra de l’Ajuntament adduint disconformitat amb l’import de la indemnització i per haver vist desestimades les seves al·legacions.

L’Ajuntament no comparteix ni aprova l’actitud del Club Esportiu Bràfim de voler incrementar substancialment l’import de la indemnització que li ha estat concedida en base als informes tècnics imparcials i objectius. El CEB demana 752.959,24 euros, una xifra molt allunyada de la realitat. Està en el seu dret d’acudir novament als tribunals, però al consistori li sembla fora de lloc. I més encara tenint en compte la inversió que el consistori ha efectuat en les instal·lacions des del 2017 fins a dia d’avui: 255.090,56 euros invertits en total, entre les millores i la indemnització.

L’alcalde, Xavier Rius, creu que «la compensació és prou justa, i pretendre incrementar-la per part del CEB és restar la capacitat inversora municipal de cara a molts altres projectes necessaris per a Bràfim».

L’Ajuntament va iniciar al maig del 2019 l’expedient de valoració de la indemnització que li pertocava al club. El primer recurs contenciós administratiu que havia interposat l’entitat reclamant la titularitat dels terrenys havia estat desestimat en la sentència judicial per falta de documentació que ho pogués acreditar. Per tant, una vegada confirmada la titularitat municipal dels terrenys, l’Ajuntament va iniciar l’expedient d’indemnització i va encarregar fins a tres informes a tècnics que van establir que el valor de les edificacions realitzades pel club ascendia als mencionats 125.072 euros.

L’Ajuntament va posar fi a la via administrativa un cop resoltes les al·legacions que el club havia presentat des del juny del 2019. A l’octubre, va acordar en sessió plenària el pagament de la indemnització i, posteriorment, quan s’ha tingut disponibilitat econòmica en el pressupost del 2020, s’ha acabat d’abonar tot l’import, que el CEB va acceptar el mes de març passat.

Comentarios
Multimedia Diari