Pallassos sense Fronteres instal·la a Valls la delegació provincial

Es busca sumar esforços per recaptar fons econòmics, fer noves expedicions, coordinar equips i divulgar la feina feta

19 mayo 2017 19:34 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Centre de Creació Circense La Circoteca de Valls, la seu de la companyia de circ Cia. Passabarret, acollirà a partir d’aquest any la delegació provincial de Pallassos sense Fronteres. L’objectiu és apropar la feina feta per aquesta ONG a la gent del territori, ampliar la recaptació de fons econòmics per fer noves expedicions, coordinar equips artístics i divulgar la feina feta.

La nova delegació estarà coordinada per quatre artistes establerts a la província que compten amb una experiència prèvia en expedicions. Es tracta de Pepa Plana, Dèlia Batet, Cris Guasoski i Dani Cercós.

«Amb la creació d’una delegació ens serà més fàcil buscar a Tarragona el finançament necessari per donar peu a noves expedicions», explica Dèlia Batet, alhora que recorda que les donacions a Pallassos sense Fronteres és, cada any, «més reduïda». De fet, la delegació pretén recaptar nous socis, obrir lligams amb diferents ajuntaments de la zona i oferir diverses gal·les, «una de les fonts de finançament més importants per l’ONG», es destaca. En aquest tipus d’espectacles, hi participen artistes voluntaris que ja han sigut o seran expedicionaris.

Amb l’obertura d’aquesta seu territorial, a partir d’aquest mateix any es realitzarà una expedició anual amb artistes de la província de Tarragona. De fet, l’any 2014 Cia. Passabarret ja va viatjar fins als camps de refugiats de Jordània en una expedició feta de la mà de Pallassos sense Fronteres. Aquella va ser la primera experiència d’aquestes característiques realitzada per la companyia vallenca. «Són experiències que no només et marquen com a artista, sinó també com a persona, i és difícil imaginar-se tot el que significa portar alegria i somriures a llocs on n’estan tan mancats», comenta Batet.

Dos anys més tard, Cia. Passabarret prepara la seva segona expedició i, aquesta vegada, el destí és Etiòpia. Serà de cara a la pròxima tardor.

Des de Passabarret, Dèlia Batet valora molt positivament l’acollida de la delegació provincial de Pallassos sense Fronteres per part de La Circoteca, ja que, segons apunta, «a Tarragona hi ha molta feina per a fer».

Paral·lelament, Batet explica que aquest centre de creació circense disposa d’un espai obert al públic, el que el converteix «en un punt idoni per incloure la delegació territorial». «Per La Circoteca hi passen molts artistes de la zona, ja que també ofereix una programació d’activitats àmplia vinculada al món del circ», afegeix.

Comentarios
Multimedia Diari