Papereres i bancs fets amb càpsules de cafè

Vimbodí i Poblet. El Monestir està sensibilitzat amb el respecte i recuperació del medi ambient i fa anys que forma part de la iniciativa

09 enero 2019 19:30 | Actualizado a 09 enero 2019 19:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Monestir de Poblet (Conca de Barberà) sempre ha estat molt sensibilitzat amb els temes de recuperació i respecte del medi ambient. Per aquest motiu diferents elements del mobiliari urbà que estan ubicats en zones emblemàtiques, com per exemple a l’exterior del Monestir hi ha papereres, taules i bancs fets amb càpsules de cafè. 

Estan realitzats amb plàstic obtingut de les càpsules monodosi reciclades. Fa uns anys que el monestir compta amb aquests elements del mobiliari urbà ja que van trobar interessant formar part d’aquesta iniciativa. Un dels objectius de la comunitat de monjos, des de l’any 2007, ha emprès un procés de conversió ecològica per millorar la seva relació amb el medi natural, amb els objectius de reduir al màxim les emissions de CO2, utilitzar energies renovables i netes, eliminar l’ús de combustibles fòssils, gestionar eficaçment l’ús de l’aigua així com el de la producció i eliminació dels residus, incorporar l’agricultura ecològica i renovar els jardins amb criteris de sostenibilitat.

Des del 2011, Nestlé ha impulsat a Espanya un pla de reciclatge integral de càpsules de cafè, en col·laboració amb ajuntaments i organismes municipals. Es tracta d’un pla únic i pioner que permet obtenir un compost de qualitat a partir dels pòsits del cafè i, alhora, donar una segona vida a l’alumini i al plàstic de les càpsules. Per ser més eficient, Nestlé s’ocupa de totes les càpsules d’alumini i plàstic, tant pròpies com d’altres marques.

Actualment existeixen 1.469 punts de recollida municipals de càpsules tant en punts fixos com en punts de recollida mòbil que proporcionen servei a més de 16 milions d’habitants de diferents poblacions de 12 comunitats autònomes (Andalusia, Aragó, Astúries, Balears, Cantàbria, Castella i Lleó, Catalunya, La Rioja, Madrid, Navarra, País Basc i València).

 En el cas de Nespresso, a més, se sumen els punts situats a les seves botigues i els punts de venda de màquines, presents també a Astúries, Castella-la Manxa, Galícia, Múrcia i Navarra. La posada en marxa d’aquest pla representa una extensió del servei públic dels punts verds i una millora tant per a la gestió sostenible de residus, com per a la promoció d’actituds responsables i bones pràctiques dels consumidors cap al medi ambient.

Comentarios
Multimedia Diari