Paralitzen el projecte d'una línia de tensió per sobre de Banyeres

Empresaris dels polígons de la zona diuen que necessiten més capacitat energètica per no perdre oportunitats

19 mayo 2017 23:25 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Generalitat ha suspès temporalment el projecte que va autoritzar per implantar una nova línia elèctrica entre la subestació de Castellet i els polígons del centre del Baix Penedès. L’Ajuntament de Banyeres va qüestionar l’impacte de la línia ja que considera que afecta el municipi i passa molt a prop del nucli de Saifores.

Fa uns dies l’Ajuntament de la localitat ha rebut un escrit del Departament d’Indústria de la Generalitat dient que el projecte quedava de moment en suspensió com explica l’alcaldessa, Nuria Figueres (CiU). La màxima responsable municipal havia demanat la paralització del projecte per buscar alternatives amb menys impacte.

Advertència

La mesura però ha alertat els propietaris dels polígons industrials i empreses instal·lades a la zona que van advertir que la manca de subministrament elèctric que arriba a la zona impossibilita l’arribada de noves indústries i fins i tot que les instal·lades puguin créixer.

La nova línia té un cost d’uns 4 milions d’euros, segons el projecte d’Endesa, que tenia la validació de la Generalitat i que els promotors dels polígons estaven disposats a finançar. L’Ajuntament però es va oposar i va demanar buscar una alternativa amb menys impacte com el soterrament per camins municipals per evitar costos d’expropiacions.

Endesa va xifrar en el triple la despesa que suposaria el soterrament i els propietaris i empreses dels polígons ja han dit que no poden assumir aquesta nova quantitat. També consideren que la necessitat de més capacitat energètica és urgent per evitar perdre competitivitat.

Comentarios
Multimedia Diari