Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Parc Central emet un 12% menys de CO2 a l'atmosfera

L'establiment, dins dels seus plans de política mediambiental, ha renovat tot el sistema d'il·luminació amb equips més eficients, ha adequat i optimitzat els equipaments de climatització.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Parc Central ha reduït el consum energètic duarant aquest 2017.

Parc Central ha reduït el consum energètic duarant aquest 2017.

El centre comercial Parc Central, amb un Sistema de Gestió Ambiental certificat amb la norma ISO 14001:2015, tanca el 2017 amb una reducció del 12% de les emissions de CO2 a l'atmosfera i del 6,5% del seu consum energètic. Concretament, en aquest exercici, Parc Central:

  • ha estalviat més de 230.000 kw/h d'electricitat, el que equivaldria subministrar energia elèctrica a 109 habitatges durant tot un any.
  • ha emès 40 tones menys de CO2 a l'atmosfera.
  • ha reciclat 150 tones de paper i cartró. Si tenim en compte que per fabricar una tona de cartró es necessiten 15 arbres adults, equivaldria a reduir la tala de 2.250 arbres.

"Aquests resultats són un clar exemple de la línia estratègica a favor de les bones pràctiques mediambientals i la sostenibilitat iniciada l'any 2011 amb la primera certificació, i que des de llavors el Sistema de Gestió Ambiental no ha deixat d'evolucionar de forma contínua i satisfactòria", manifesta Miguel Ángel González, gerent de Parc Central.

Des del 2011, Parc Central ha aconseguit certificar el seu Sistema de Gestió Ambiental amb la norma ISO 14001:2015, sent un dels primers centres comercials de Catalunya en aconseguir-ho, amb l'objectiu de millorar la gestió dels residus i ser més eficients en les zones comunes, tant a nivell d'energia elèctrica com aigua.

A més, també compta amb la distinció BREEAM® GOLD, certificat que verifica els aspectes de sostenibilitat ambiental de l'edificació; i amb la "Garantia d'Origen" de la CNMC (Comissió Nacional dels Mercats i la Competència) que acredita que tota l'energia que es consumeix a Parc Central prové de fonts 100% renovables.

"A Parc Central considerem l'excel·lència mediambiental com un valor fonamental de la nostra estratègia empresarial. Per això, realitzem les nostres activitats protegint el medi ambient i d'acord amb els principis de desenvolupament sostenible, implementant millores que ens permetin reduir els consums de recursos i matèries primeres, la generació de residus i les emissions inherents a la nostra activitat", explica González.

Per això, complint amb els seus compromisos ambientals, integren la gestió ambiental i la sostenibilitat en la seva estratègia empresarial, mantenen un control permanent del compliment de la legislació vigent i altres requisits ambientals subscrits, apliquen a les seves instal·lacions les tecnologies més netes i eficaces disponibles i econòmicament viables, requereixen als seus contractistes i proveïdors que prestin els seus serveis complint aquests mateixos principis, fan servir racionalment els recursos i minimitzen els impactes ambientals, així com la generació de residus, emissions i abocaments mitjançant l'aplicació dels processos de millora contínua, l'establiment d'objectius i metes ambientals, la millora del cicle de vida de l'actiu i les millors pràctiques d'operació i manteniment.

Així doncs, en el marc de la reforma integral del centre comercial, l'establiment ha renovat tot el sistema d'il·luminació amb equips led, més eficients i de menor consum energètic, ha adequat i optimitzat els equipaments de climatització i ha instal·lat sistemes intel·ligents i urinaris secs als banys.

Paral·lelament, i sota el lema "Junts per un món millor", Parc Central ha dut a terme diferents actuacions que fomenten la conscienciació i el progrés cap a la sostenibilitat dels seus treballadors, clients, visitants i la societat, en general, com a principi bàsic de la millora contínua de la seva relació amb el medi ambient. Entre elles destaca la campanya que està realitzant, des del mes de juny, a favor del transport públic per reduir l'impacte ambiental: "No li donis més voltes, utilitza el transport públic".

En definitiva, "la nostra política mediambiental és una prioritat. El nostre compromís és ser més sostenibles, més eficients i més respectuosos amb el medi ambient, sempre treballant per la millora contínua", conclou el gerent de Parc Central.

Temas

Comentarios

Lea También