Parc Central emet un 12% menys de CO2 a l'atmosfera

L'establiment, dins dels seus plans de política mediambiental, ha renovat tot el sistema d'il·luminació amb equips més eficients, ha adequat i optimitzat els equipaments de climatització.

30 diciembre 2017 13:16 | Actualizado a 30 diciembre 2017 13:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El centre comercial Parc Central, amb un Sistema de Gestió Ambiental certificat amb la norma ISO 14001:2015, tanca el 2017 amb una reducció del 12% de les emissions de CO2 a l'atmosfera i del 6,5% del seu consum energètic. Concretament, en aquest exercici, Parc Central:

  • ha estalviat més de 230.000 kw/h d'electricitat, el que equivaldria subministrar energia elèctrica a 109 habitatges durant tot un any.
  • ha emès 40 tones menys de CO2 a l'atmosfera.
  • ha reciclat 150 tones de paper i cartró. Si tenim en compte que per fabricar una tona de cartró es necessiten 15 arbres adults, equivaldria a reduir la tala de 2.250 arbres.
"Aquests resultats són un clar exemple de la línia estratègica a favor de les bones pràctiques mediambientals i la sostenibilitat iniciada l'any 2011 amb la primera certificació, i que des de llavors el Sistema de Gestió Ambiental no ha deixat d'evolucionar de forma contínua i satisfactòria", manifesta Miguel Ángel González, gerent de Parc Central.

Des del 2011, Parc Central ha aconseguit certificar el seu Sistema de Gestió Ambiental amb la norma ISO 14001:2015, sent un dels primers centres comercials de Catalunya en aconseguir-ho, amb l'objectiu de millorar la gestió dels residus i ser més eficients en les zones comunes, tant a nivell d'energia elèctrica com aigua.

A més, també compta amb la distinció BREEAM® GOLD, certificat que verifica els aspectes de sostenibilitat ambiental de l'edificació; i amb la "Garantia d'Origen" de la CNMC (Comissió Nacional dels Mercats i la Competència) que acredita que tota l'energia que es consumeix a Parc Central prové de fonts 100% renovables.

"A Parc Central considerem l'excel·lència mediambiental com un valor fonamental de la nostra estratègia empresarial. Per això, realitzem les nostres activitats protegint el medi ambient i d'acord amb els principis de desenvolupament sostenible, implementant millores que ens permetin reduir els consums de recursos i matèries primeres, la generació de residus i les emissions inherents a la nostra activitat", explica González.

Per això, complint amb els seus compromisos ambientals, integren la gestió ambiental i la sostenibilitat en la seva estratègia empresarial, mantenen un control permanent del compliment de la legislació vigent i altres requisits ambientals subscrits, apliquen a les seves instal·lacions les tecnologies més netes i eficaces disponibles i econòmicament viables, requereixen als seus contractistes i proveïdors que prestin els seus serveis complint aquests mateixos principis, fan servir racionalment els recursos i minimitzen els impactes ambientals, així com la generació de residus, emissions i abocaments mitjançant l'aplicació dels processos de millora contínua, l'establiment d'objectius i metes ambientals, la millora del cicle de vida de l'actiu i les millors pràctiques d'operació i manteniment.

Així doncs, en el marc de la reforma integral del centre comercial, l'establiment ha renovat tot el sistema d'il·luminació amb equips led, més eficients i de menor consum energètic, ha adequat i optimitzat els equipaments de climatització i ha instal·lat sistemes intel·ligents i urinaris secs als banys.

Paral·lelament, i sota el lema "Junts per un món millor", Parc Central ha dut a terme diferents actuacions que fomenten la conscienciació i el progrés cap a la sostenibilitat dels seus treballadors, clients, visitants i la societat, en general, com a principi bàsic de la millora contínua de la seva relació amb el medi ambient. Entre elles destaca la campanya que està realitzant, des del mes de juny, a favor del transport públic per reduir l'impacte ambiental: "No li donis més voltes, utilitza el transport públic".

En definitiva, "la nostra política mediambiental és una prioritat. El nostre compromís és ser més sostenibles, més eficients i més respectuosos amb el medi ambient, sempre treballant per la millora contínua", conclou el gerent de Parc Central.

Comentarios
Multimedia Diari