Más de Tarragona

Pares i mares de Pira es mobilitzen per demanar més seguretat viària

Dimecres es concentraran davant de l’escola per reclamar millores a la carretera que passa per davant del centre educatiu per tal que els conductors redueixin la velocitat

Whatsapp
El col·legi Antoni Tous de Pira està situat just davant de la carretera C-241. FOTO: CEDIDA

El col·legi Antoni Tous de Pira està situat just davant de la carretera C-241. FOTO: CEDIDA

M.p.

Un grup de pares i mares del col·legi Antoni Tous de Pira estan preocupats per la poca seguretat que ofereix el pas d’una carretera, la C-241, just per davant del centre educatiu. Fa temps que es demanen mesures, com l’eixamplament de la via, però veient que aquestes no s’acaben aplicant, ara han decidit iniciar una sèrie de mobilitzacions per tal de fer pressió entre les diverses administracions.

La primera acció es farà dimecres, 29 de març. Serà a partir de les 8.30 h, quan pares, mares i veïns de Pira es concentraran davant de l’escola.

«La carretera és massa estreta, passen molts camions i vehicles massa ràpid, per això els pares patim perquè un dia no hi hagi una desgràcia», explica un dels pares. I és que la C-241, que travessa tot el poble, passa a tan sols un parell de metres de la porta d’entrada de l’escola.

Així mateix, els afectats destaquen que aquest tram coincideix amb una recta, fet que fa que molts vehicles superin el límit de velocitat, no s’aturin als passos de vianants i que, per tant, augmenti la perillositat.

És per tot això, que els pares i mares demanen mesures de seguretat, com bandes rugoses o passos de vianants de ressalt. Pel que fa als semàfors intermitents dissuasius instal·lats a l’entrada i sortida del poble, els pares i mares asseguren que els conductors no els respecten.


La variant, aturada
El 2010 semblava que la situació s’havia de solucionar. Aquell any, el Departament Territorial estudiava les obres d’una variant amb un pressupost previst de 14,07 milions d’euros que havia de permetre evitar el trànsit per l’interior del nucli urbà de Pira, millorant la seguretat viària, la contaminació i els sorolls dins del municipi.

Aquell mateix 2010, pares i mares de l’escola Antoni Tous van recollir signatures per reclamar actuacions per part de la Direcció General de Carreteres. El projecte de la variant, però, va quedar paralitzat i ara, set anys més tard, els afectats asseguren que s’han tornat a adreçar a Carreteres i que no han obtingut cap mena de resposta, fet que els ha posat de nou en alerta.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También