Passabarret, guardonada als Premis Zirkòlika

La companyia de Valls ha rebut el premi per la primera versió en clau de circ de la novel·la ‘Josafat’ 

21 diciembre 2018 19:26 | Actualizado a 27 febrero 2019 19:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La companyia vallenca Passabarret va ser guardonada aquesta setmana amb el V Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ per la primera versió en clau de circ de la novel·la Josafat, de l’escriptor Prudenci Bertrana.

Es tracta d’un muntatge dirigit per Adrián Schvarsteiz amb els actors Oriol Llop, Laia Estrada i Guillermo Cides. El guardó, que consisteix en una dotació de 20.000 euros per diverses funcions de l’espectacle durant el 2019, el concedeix la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX. 

Els IX Premis Zirkòlika de circ també van premiar, tanmateix, l’espectacle multidisciplinari i participatiu Flou Papagayo de Mumusic Circus, un dels grans èxits de la passada Mostra d’Igualada, i l’espectacle de circ social Mur de Cia³. 

També es va guardonar a Teatro nelle Foglie per Balada de Tardor, un espectacle de teatre d’ombres, mim, acrobàcia aèria i clown, que va obtenir el premi al millor espectacle de vela. De la mateixa manera, es va guardonar el nombre d’acrobàcies aèries Milovati de la companyia Voël (millor número de circ), l’espectacle Briks de Cirk’Crash (millor espectacle o entrada de pallassos), Mireia Miracle (millor artista emergent), l’exposició Papers de Circ de Ramon Karoli (millor iniciativa per a la projecció del circ), Pablo Potocnjak per a El senyor de les baldufes (premi especial), l’espectacle Mr. Alret de Moi Jordana (premi de votació popular) i Fakir Kirman (premi a la trajectòria). 

Votació popular

Per la seva banda, el nou espectacle còmic de malabars i manipulació d’objectes Mr. Alret, de la companyia Moi Jordana, va guanyar el premi Zirkòlika de votació popular 2018 amb un 27% dels vots. La participació d’enguany ha batut el rècord amb 1.038 vots. 

Els premis estan organitzats per la revista de circ Zirkòlika amb la implicació de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX i compten amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona. 

Els guardons van ser creats l’any 2010 amb l’objectiu de donar visibilitat a les arts circenses, crear circuits i reconèixer els espectacles de qualitat que s’han vist a Catalunya.

Comentarios
Multimedia Diari