Passanant renova la xarxa d’aigua potable

El pressupost de licitació és de 230.000 euros i les obres tenen un termini d’execució de tres mesos

02 junio 2020 07:40 | Actualizado a 02 junio 2020 09:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Era una actuació que ja feia anys que hi anàvem a darrere, des d’abans de la concessió de l’aigua de Tarragona. Abastirà els cinc nuclis agregats del terme», explica l’alcalde de Passanant i Belltall, Magí Ninot. I és que ahir van començar les obres del projecte de renovació de la canonada d’impulsió per al subministrament d’aigua potable a Passanant i Belltall.

El pressupost de la licitació és de 230.000 euros. El projecte tècnic ha estat redactat per la Unitat d’Enginyeria Municipal de la Diputació de Tarragona per encàrrec de l’Ajuntament de Passanant i Belltall. Es preveu que les obres durin uns tres mesos.

«El tub estava malmès i l’accés de l’aigua era complicat. La canonada, de fet, tenia més de 30 anys», remarca Ninot. Afegeix que «patia moltes avaries i així ens assegurem a tenir aigua en època de sequera»

L’Ajuntament de Passanant i Belltall assegura l’abastiment d’aigua durant el temps que duri l’execució de l’obra. «Per tal d’estalviar-ne al màxim possible haurem d’aturar el funcionament de la planta de tractament d’osmosis. Això pot comportar que l’aigua arribi a les cases amb el seu gust alterat», diu l’alcalde.

Abastament de l’aigua

La Conca de Barberà vol posar fi als problemes d’abastament d’aigua potable d’aquí a cinc anys. Aquest és el termini previst per enllestir el projecte que abastirà l’extrem nord de la Conca i Baixa Segarra. Hi ha municipis que porten quinze anys sense poder beure aigua de l’aixeta.

«Creiem que no s’ha de deixar perdre aquest aqüífer encara que tinguem aigua del consorci», detalla el batlle. Comenta que el fet d’haver renovat aquestes tubàries «ens posiciona molt bé al projecte del CAT».

L’antic govern va comprar una màquina d’osmosis. «La qualitat de l’aigua del municipi és excel·lent i a més ara totes les xarxes són noves», apunta Magí Ninot. El municipi sempre ha tingut aigua potable «de més o menys qualitat», conclou.

Comentarios
Multimedia Diari