Pastor espera tancar la remodelació de l'estació amb l'Ajuntament 'la setmana que ve o la següent'

La ministra diu que el projecte que hi havia fins ara no tenia en compte els trens d'ample europeu

19 mayo 2017 23:33 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha assegurat aquest dimarts des del Senat que espera tancar definitivament amb l'Ajuntament de Tarragona el projecte de remodelació de l'estació de Tarragona en una reunió que ha de tenir lloc "la setmana que ve o la següent". Segons Pastor, el projecte ha d'assegurar l'accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda, instal·lar ascensors i escales mecàniques, ampliar andanes i ampliar l'esquema de vies. També ha afirmat que Foment treballa al tram de ferrocarril convencional Vila-seca-Tarragona-Barcelona i la connexió amb l'Alta Velocitat a l'arboç, i "per sotmetre l'estudi a informació pública abans de l'estiu".

Pastor ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta del senador de CiU per Tarragona Jordi Miquel Sendra, que ha recordat que la segona fase de remodelació de l'estació de Tarragona porta tres anys en cua d'espera.

Segons ha apuntat, l'última resposta del govern espanyol va ser que el projecte "estava redactat i pendent d'assignació pressupostària" però després de presentar diverses esmenes als pressupostos sense èxit s'ha aprovat una moció a l'Ajuntament de Tarragona amb el suport de tots els grups municipals reclamant aquesta remodelació.

"Compleixi amb Tarragona aquest any 2015", ha dit Sendra, que ha afirmat que "els ciutadans de Tarragona tenim un somni al que no renunciaran: lliurar la façana marítima de les vies del ferrocarril i mirar definitivament al mar", però "mentre aquest somni no es fa realitat ens mereixem tenir una estació de ferrocarril decent, digna, sense barreres arquitectòniques i pròpia del SXXI".

Segons el senador, l'estat actual de l'estació "és indigne que la segona estació en passatgers de Catalunya no compleixi amb la legislació vigent en matèria d'accessibilitat". "És absolutament urgent i prioritari millorar els accessos a les andanes eliminant les tanques arquitectòniques per complir la llei i garantir la seguretat de les persones", ha dit.

 

Pastor diu que el projecte estava equivocat

Pastor ha recordat que l'estació de Tarragona va registrar 1,8 milions de passatgers l'any passat, i el govern del PP ha destinat a la demarcació de Tarragona 1.372 milions d'euros del pressupost, dels què 972 milions van anar a parar al ferrocarril.

La ministra ha justificat la demora pel fet que al projecte que hi havia fins ara "se'ls havia oblidat que cal posar vies amb un tercer fil perquè hi puguin passar trens d'ample europeu i ibèric".

"Això és el que estem canviant en aquest moment, i la pròxima setmana, i si no la següent, hi ha una reunió amb l'Ajuntament de Tarragona precisament per tancar el projecte i poder-lo licitar", ha sentenciat.

 

Comentarios
Multimedia Diari