Paul Preston cedeix el seu llegat documental a l'Arxiu de Poblet

Referència de la història hispànica del segle XX, el seu llegat inclou documents, notes, manuscrits, mecanoscrits i llibres

19 mayo 2017 23:01 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’historiador hispanista Paul Preston ha lliurat al Monestir de Poblet la totalitat del seu arxiu i biblioteca, que inclou al voltant de 2.800 llibres i unes 40 caixes de material amb manuscrits, notes i documents, en un acte al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

L’alcalde, Xavier Trias, ha destacat que l’arxiu és un patrimoni històric i documental que permetrà avançar en el coneixement del passat i que «contribueix decisivament a consolidar l’arxiu de Poblet» com un dels més importants de Catalunya.

Xavier Trias ha agraït a Preston la seva confiança al dipositar el seu arxiu al Monestir i el seu interès i implicació amb Catalunya: «Ha mostrat sempre una gran estimació pel nostre país que l’ha portat a defensar-lo moltes vegades».

 

‘Molt important’

Preston ha assenyalat que «el fet de tenir un lloc segur a Poblet és molt important» per a ell per guardar els seus documents, perquè considera que convé assegurar-se que els arxius es conserven en un lloc adequat.

«Què es pot fer amb l’erudició? Només dues coses: tenir alumnes i escriure de la forma més amena possible. I és el que he fet, no sé si amb èxit o sense», ha ressaltat.

L’abat de Poblet, Josep Alegre, ha destacat la importància de l’arxiu de Preston, mentre que el rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramírez, ha assenyalat que la institució ha assessorat sobre el lliurament, i l’escriptor Jordi Amat ha elogiat la trajectòria de Preston.

El trasllat dels arxius –ubicats fins ara sobretot a Londres– s’ha acordat després de la col·laboració entre el Catalan Observatory de la London School of Economics, l’Ajuntament de la capital catalana, el Centre d’Estudis Històrics Internacionals de la UB i el Monestir de Poblet.

Comentarios
Multimedia Diari