Pedro Sánchez: 'Qui vulgui una Catalunya millor que digui adéu a Mas, al seu 3% i a Pujol'

El secretari general del PSOE diu sentir-se 'catalanista' i defensa una Catalunya unida (àudios)

19 mayo 2017 21:53 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha afirmat que "no renuncia" a assolir una Espanya federal "que reconegui i assumeixi com a propi un poble singular com és Catalunya". Sánchez ha assegurat sentir-se "catalanista" i ha reivindicat una Catalunya "unida" per evitar que "surti derrotada" en aquest procés electoral. "Qui vulgui una Catalunya millor que digui adéu a Mas, al seu 3% i a Pujol", ha sentenciat. El líder del PSOE ha demanat un vot el 27S contra els que considera responsables de les retallades dels drets socials en un acte a Tarragona. "Hem de dir prou als que parlen de secessió per amagar la corrupció dels seus partits mentre donava suport a la reforma laboral del PP", ha afegit.

Pedro Sánchez ha defensat que els espanyols i els catalans "han de caminar units, orgullosos de la seva diversitat" cap a una "Espanya federal" que "reconegui i assumeixi com a propi un poble singular com és Catalunya", i les seves institucions, la llengua i la cultura, entre altres. Sánchez ha reconegut que "queda molt per fer" per aconseguir aquest model estatal però ha argumentat la clau és anar "units". "La història ha demostrat que Catalunya avança quan està unida i si es divideix, surt derrotada", ha dit el líder socialista. "Em sento catalanista", ha afegit.

Sánchez ha defensat que per aconseguir una "Catalunya millor" cal dir "prou" als responsables de les retallades i aquells que parlen de secessió "per amagar la corrupció i el desgovern". "Qui vulgui una Catalunya millor que digui adéu a Mas, al seu 3%, i a Pujol", ha reclamat. El secretari general del PSOE ha recriminat a ERC que no refusi amb igual contundència la corrupció del PP o la de CDC. "Catalunya és de tots menys d'aquells que han traït l'autogovern i han confós la pàtria amb patrimoni emportant-se'l a paradisos fiscals", ha criticat.

Per a Sánchez el 27S han d'obrir un camí a un nou acord per aconseguir més autogovern per a Catalunya dins Espanya. "Sou majoria els catalans que voleu enfortir l'autogovern i refuseu la secessió", ha assegurat el líder socialista davant de 1.500 persones que han omplert el Refugi1 del Moll de la Costa del Port de Tarragona on s'ha celebrat la festa de la gent gran socialista de Catalunya. "Tenim gran oportunitat de dir prou a les mentides del secessionisme i a menyspreu de Mariano Rajoy", ha reclamat.

 

Iceta contra el quart lloc de Mas

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Miquel Iceta, ha criticat el quart lloc d'Artur Mas a la llista per Barcelona de Junts pel Sí. "Si no és capaç de donar la cara a unes eleccions, no mereix seguir president de la generalitat. Fora. No volem trampes ni enganys. Volem gent que doni la cara", ha reclamat Iceta. "Qui vulgui pols que vagi a l'era. Que es posi el primer i si ha hagut d'amagar-se al darrera d'altres que no el volen, que no els en venguin als demés", ha afegit.

Comentarios
Multimedia Diari