Pellicer inicia la ronda de contactes amb la resta de partits

Convergència a Reus vol arribar a la "màxima governabilitat" i s'obre a totes les fórmules, des de governar en minoria a un pacte quadripartit

ACN

Whatsapp
Carles Pellicer, alçant els braços escenificant la victòria en la nit electoral del 24M a la seu de CiU a Reus.

Carles Pellicer, alçant els braços escenificant la victòria en la nit electoral del 24M a la seu de CiU a Reus.

L'alcalde convergent Carles Pellicer, que va guanyar aquest 24M per la mínima, ja ha dut a terme la primera ronda de contactes amb la resta de grups polítics, sense haver arribat a cap conclusió ferma. Ha estat una primera trobada de caire "cortès" per començar a palpar la predisposició de les formacions per negociar. CiU, que en aquest mandat va pactar amb el PP i va acabar governant en minoria, vol assegurar-se la màxima governabilitat i per això no descarta cap fórmula, des de seguir en minoria i arribar a pactes puntuals a rubricar un pacte tripartit o quadripartit. Matemàticament, la CUP, que va despuntar passant d'1 a 6 regidors, hi té molt a dir. Aquest dimarts ha convocat una assemblea local.

Totes les mirades posades en la CUP, la formació que va donar la gran sorpresa i que esdevé decisòria en una complexa governabilitat a l'Ajuntament de Reus. Des d'ERC ja es firmaria un pacte sobiranista amb CiU i la CUP. En qualsevol cas, els republicans, que han tornat al ple de Reus amb 2 regidors, creuen que pertoca a aquestes dues formacions, com a forces més votades en aquestes eleccions, capitanejar les negociacions i possibles aliances.

La CUP, que tradicionalment ha defugit de la política de pactes, ara no descarta cap escenari, ja sigui entrar al govern, seguir a l'oposició o establir pactes puntuals, però amb la condició 'sine qua non' de tirar endavant el seu programa polític. L'assemblea d'aquest vespre serà determinant per definir el posicionament del partit. Està previst que aquest dimecres al matí la CUP enviï una convocatòria de premsa per informar dels acords presos.

D'altra banda, si bé el PSC va treure els pitjors resultats de la història -va caure de 8 a 4 regidors- i el candidat Francesc Vallès es veia a l'oposició, hi hauria una fórmula de pacte quadripartit en què hi tindria cabuda, amb CiU, ERC i Ara Reus. "Però ara no estem per prendre cap decisió", ha afirmat Vallès, que aquest dilluns no es va arribar a reunir amb Pellicer. Ara Reus, que es manté amb 2 regidors, està convençut que pot ser la clau per sumar la majoria en aquest pacte quadripartit o fer-se un lloc en el tripartit sobiranista.

"Perquè la ciutat funcioni cal un govern fort ja, que ningú pensi ara en el 27S", ha declarat Jordi Cervera. C's, que va irrompre amb força amb 4 regidors, i el PP que es va enfonsar i només en va treure 2, no tindrien pràcticament possibilitats d'entrar al govern, excepte que CiU es decantés per tornar a un govern de dretes, una opció ara per ara remota. 

"Encara és prematur per fer cap vaticini, la distribució de regidors ha quedat molt fragmentada i sembla que hi hagi moltes possibilitats, però que sumin una majoria són poques; però jo crec que hi haurà d'haver una cultura de pactes i la responsabilitat d'arribar a una governabilitat per part de tots", ha afirmat Joaquim Enrech, com a portaveu del govern.

Temas

  • Municipals 2015

Comentarios

Lea También