Pellicer vol rellançar els artistes locals amb la creació d'una borsa

Potenciar els festivals de Reus, una altra de les prioritats dels convergents en matèria de cultura

19 mayo 2017 22:49 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El cap de llista per CiU a Reus, l'actual alcalde Carles Pellicer, que es presenta a la reelecció, vol crear una borsa d'artistes locals perquè puguin fer-se més visibles i afavorir així la seva contractació. Potenciar els quatre festivals de Reus, el FEC, el Trapezi, el COS i Memorimage, és una altra de les prioritats de la candidatura convergent en matèria de cultura. Pellicer també proposa impulsar un cinquè festival -de fotografia-, geolocalitzar els elements del seguici festiu durant la festa major i convocar un consell de cultura amb els agents del sector implicats. Pel que fa a la l'esperada biblioteca Pere Anguera, Pellicer ha garantit que l'espaiobrirà portes el darrer trimestre d'enguany.

"Afortunadament hem pogut engegar aquesta obra després de la nefasta i absurda gestió socialista, que la van deixar tirada i s'han passat quatre anys reclamant que l'acabéssim amb uns diners que ells es van gastar amb altres coses, ves a saber tu amb què", ha etzibat Pellicer. "Obrirem la biblioteca aquest setembre", ha garantit el candidat.

La candidatura convergent aposta per aprofitar al màxim els quatre festivals internacionals que tenen lloc a la ciutat. Pellicer ha destacat que l'any vinent el festival de circ Trapezi complirà vint anys. "Serà Trapezi tot l'any", ha dit. Pellicer també ha destacat la necessitat de reforçar el concurs de dansa Roseta Mauri, així com el de màgia al carrer.

Pel que fa als museus de la ciutat, CiU vol continuar potenciant el Museu Salvador Vilaseca. També preveu convertir la Bòbila de Sugranyes com a espai museístic de l'àmbit de la ceràmica, seguir desenvolupant el Vapor Vell per protegir els elements del seguici festiu, així com la renovada Sala Quatre, al Museu de Reus, recentment oberta.

CiU també es planteja recuperar el Castell del Cambrer -antiga seu de l'arxiu comarcal- com un espai d'exposició per als autors locals. A part, en la línia de dedicar cada any a un fill il·lustre, la formació ha anunciat que l'any 2015 es dedicarà a Maria Rosa Molas, i el 2016 serà l'Any Eduard Toda, amb motiu del 160è aniversari del seu naixement.

Finalment Carles Pellicer, ha recordat l'inici a Reus dels estudis reglats de Formació Professional especialitzats en circ i teatre, arran de l'obertura d'una extensió de l'Institut del Teatre de Barcelona al voltant del Giny, Centre de les Arts Gestuals i del Circ de Reus i que s'ubicarà a l'antiga Escola Taller d'Art de la Diputació.

 

El cap de llista ha recordat que Reus és capital de la Cultura Catalana 2017 i que s'acompanyarà d'una programació que inclourà totes les disciplines. Pellicer ha destacat la importància de promocionar la ciutat tant a nivell cultural, com comercial i turístic, defininint-ho com les "tres potes que identifiquen i singularitzen la ciutat", ha conclòs.

Comentarios
Multimedia Diari