Pepa Plana porta a Valls un espectacle de pallasses

La vellanca, acompanyada de Noël Olivé, representarà aquest dissabte l’obra ‘Veus que no veus’ . Serà aquest dissabte 16  a les 21 hores.

12 noviembre 2019 19:40 | Actualizado a 13 noviembre 2019 13:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Cia. Pepa Plana portarà aquest dissabte (21 hores) l’obra Veus que no veus al Teatre Principal de Valls, després de que la funció prevista pel dia 18 d’octubre es va posposar amb motiu de la convocatòria de vaga general. Veus que no veus presenta la versió femenina de les anomenades entrades clàssiques, els números que inicien un espectacle o enllacen escenes. 

Per una banda,  com a pallassa augusta, la vallenca Pepa Plana; per altra banda, en el rol de pallassa blanca, Noël Olivé. Durant l’espectacle, el públic veurà com canvien i quin significat prenen quan juguen dues pallasses en comptes de dos pallassos. La companyia de Pepa Plana sempre ha reivindicat la figura de la pallassa i ara presenta els números circenses més clàssics de la mà d’aquestes fèmines.

L’obra està dirigida per Joan Arqué, qui afirma que «és un espectacle de pallasses. Vull dir que són pallasses utilitzant el llenguatge de pallasses per explicar-nos una història. Una història que en si mateixa comporta dins seu unes quantes petites històries més, és a dir, les situacions que esdevenen potser els moments més importants d’aquest trajecte còmic i poètic».

En el món d’aquestes pallasses, afegeix, transitar per aquestes situacions «esdevé una aventura, una peripècia vital que més que marcar l’esdevenir de la nostra història marcarà l’esdevenir de les seves vides. Res és tan senzill i aparent com sembla ni res és tan impossible que la seva magnificència no pugui superar. Heus aquí doncs, dues heroïnes del segle XXI intentant sobreviure a les situacions clàssiques o no que la seva condició de pallasses els depara».

Veus que no veus també parla de dues dones que s’enfronten al seu dia a dia. Un trànsit marcat per la precarietat i la necessitat d’esdevenir en un món que sovint els hi és hostil i incomprès però en el que hi conviuen amb completa normalitat i esperança. Un món que també és seu, incomprès i desesperant, on la llum que se’n desprèn, molt sovint parteix d’elles. 

Les localitats es poden adquirir a través de la plataforma web www.eventbrite.es, a les taquilles del Teatre Principal en el seu horari habitual, els dimecres de 18 a 21 hores, i els divendres de 12 a 13:30 hores, i també mitja hora abans de l’espectacle. 30 minuts abans de l’inici de la funció.

Comentarios
Multimedia Diari