‘Pitu Mosquits’, Perpetuador de les Festes de Santa Tecla 2018

Tules és del Serrallo, pescador jubilat i molt implicat en la cultura i en la Setmana Santa

23 mayo 2018 08:30 | Actualizado a 23 mayo 2018 08:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El serrallenc i pescador Josep Ramon Tules Armela, més conegut com a ‘Pitu Mosquits’, serà el Perpetuador de les Festes de Santa Tecla d’aquest 2018. Així ho confirma la regidora Begoña Floria, qui explica al Diari que «quan li vaig comunicar, el Pitu es va emocionar molt».

Ser Perpetuador és un reconeixement que atorga l’Ajuntament de Tarragona a una persona implicada amb les festes de la ciutat. No és fins al dia de la Crida, acte que dóna el tret de sortida a les dues setmanes de Santa Tecla, quan el consistori el nomenarà Perpetuador.

Josep Ramon Tules va néixer el 2 de gener de 1951 al carrer Espinach del Serrallo, a casa dels seus avis. Va estudiar a l’Escola d’Orientació Marítima i Pesquera i, més tard, es va treure el títol de mecànic naval a la Casa del Mar i a la Laboral.

És una persona molt estimada al barri del Serrallo, on ha desenvolupat tant la seva vida professional com personal. Durant 54 anys ha estat pescador i ha exercit gairebé tota la carrera com a mecànic naval d’embarcacions pesqueres.

Tules ha estat implicat a les Festes de Santa Tecla des de molt petit. És membre fundador dels Xiquets del Serrallo, entitat de la qual encara forma part. En l’actualitat, presideix l’Associació del Pas de la Presa de Jesús i és vicepresident de l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa de Tarragona. També perttany a l’ACTAC, Associació Cultural Tarragonina d’Amics i Amigues Castellers i Castelleres

És membre de les Milícies Urbanes de Tarragona i de la junta del Tarragona Futbol Club, entitat que s’ha recuperat fa uns mesos. Tules també compta amb una faceta política: és, des de fa un any i mig, membre del comitè local del PDeCAT. Fa uns anys, Tules es va jubilar, però fins aleshores va ser vicepresident de la Confraria de Pescadors de Tarragona. 

Un barri implicat

«Per mi, aquest reconeixement és una alegria. He estat tota la vida implicat en temes culturals», assegura Tules, el qual destaca que «fins ara, el barri del Serrallo ja comptava amb un Perpetuador, en Rafel Lluís. Ara ja en serem dos, la qual cosa significa que som un barri molt implicat en les festes, no només en les nostres, també en les de la ciutat». 

Per la seva banda, la regidora  Begoña Floria, assegura que Tules és «un pioner de les festes en l’època democràtica», i el defineix com «un treballador incansable des de tots els àmbits». Floria afegeix que «Pitu representa els valors de la festa, és generós, solidari, implicat i disposat sempre a sumar. És un homenatge molt merescut». 

Comentarios
Multimedia Diari