Pla contra el vandalisme i les accions incíviques al polígon industrial de Valls

Ajuntament, Cambra de Comerç i Associació d'Empresaris acorden aplicar deu mesures en matèria de seguretat, urbanisme i via pública

23 mayo 2017 15:49 | Actualizado a 23 mayo 2017 18:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Valls aplicarà de manera immediata un pla de 10 mesures que, en àmbits tan diversos com els de la seguretat, l’urbanisme, la via pública i el manteniment o el medi ambient vol posar fi a accions incíviques o vandàliques que afecten la imatge del polígon industrial. Avui, l’alcalde de Valls, Albert Batet, acompanyat pel president de la Cambra Oficial de Comerç i Indústria, Marcel·lí Morera, el president de l’Associació d’Empresaris, Xavier Ulldemolins, i els regidors Judit Fàbregas (Actuacions Públiques i Urbanisme), Martí Barberà (Territori i Medi Ambient), Joan Carles Solé (Empresa i Ocupació), Dolors Farré (Via Pública) i Enric Garcia (Seguretat Ciutadana i Protecció Civil) han presentat les propostes.

Millores realitzades i inversions a curt termini

L’alcalde Albert Batet ha destacat que el polígon industrial és el gran motor econòmic de la ciutat i la seva imatge i seguretat són claus en l’estratègia de promoció general de la ciutat, la inversió empresarial i la creació d’ocupació. En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que cada any l’Ajuntament inclourà en el pressupost municipal una partida específica d’inversions per a obres a la via pública i que, enguany, es concretarà amb la renovació de l’asfaltat del carrer Artesans, amb una longitud de més de 2 quilòmetres, per 175.000 euros.

A més, durant tot l’any 2017 es continuen executant obres de manteniment en diferents zones del polígon amb millores pressupostades amb 25.000 euros, d’acord amb les reunions de seguiment que es mantenen des de l’Ajuntament amb l’Associació d’Empresaris. Només en els quatre primers mesos de 2017, s’han realitzat ja 76 actuacions a la via pública, unes accions que se sumen a les executades de manera continuada pels serveis de via pública en els últims anys.

D’altra banda, també s’ha procedit a la millora de l’enllumenat de tot un tram del carrer Blanquers, amb la reposició de fanals danyats o la instal·lació de nous punts de llum. A aquestes millores s’hi sumen l’extensió de la fibra òptica per part dels operadors al conjunt del polígon, fet que ha permès multiplicar la velocitat dels serveis d’internet i dades a disposició de les empreses.

Desperfectes i incivisme

Tot i així, per l’Ajuntament, la Cambra de Comerç i Indústria i l’Associació d’Empresaris, a més d’assegurar la continuïtat del pla de millores al polígon, cal combatre les accions incíviques o el vandalisme que afecten a determinades zones de la zona industrial de Valls.

La setmana passada es van produir robatoris de tapes de ferro de diversos serveis públics en diferents punts de la zona industrial. El robatori va causar que un ciutadà caigués en un dels forats i hagués de ser hospitalitzat. L’Ajuntament immediatament va senyalitzar els punts on s’havien produït els robatoris advertint del perill, va tapar amb grava els forats per evitar més accidents i ha procedit als requeriments oportuns a les empreses de serveis afectades per a les reparacions definitives.

Aquests fets recents s’afegeixen a d’altres robatoris, en aquest cas de cablejat elèctric, així com danys en l’enllumenat públic. Es calcula que dels 2.000 punts de llum instal·lats al polígon industrial, 120 han estat danyats per col·lisions de camions i només la seva reposició comportaria una inversió aproximada de 100.000 euros.

10 noves mesures

Davant d’aquesta situació d’accions incíviques que malmeten inversions executades i la imatge general del polígon, l’Ajuntament, la Cambra i l’Associació d’Empresaris han presentat un pla per posar-hi fi. Així, s’activaran 10 mesures concretes, en diversos àmbits com la seguretat, el medi ambient, l’urbanisme, la via pública i els serveis, en unes mesures que s’afegiran a les inversions i actuacions que es realitzen en els últims anys. En concret, les 10 noves accions previstes són:

1. Patrulles mixtes Mossos d’Esquadra i Policia Local específiques per al Polígon Industrial, per garantir la seguretat de tota la zona.

2. Pla d’asfaltat dels carrers principals del polígon que s’inicia aquest 2017 amb la millora del ferm del carrer Artesans i que continuarà en exercicis posteriors .

3. Brigada especial de manteniment específica per al polígon industrial destinada a la millora continuada de la via pública.

4. Programa de modernització i millora de l’enllumenat i senyalització

5. Es posarà a disposició un telèfon de contacte directe a través del qual es podrà comunicar qualsevol incidència o desperfecte a la via pública al polígon industrial.

6. Vallsgenera convocarà periòdicament reunions amb els propietaris de l’àmbit del polígon

7. Intensificació dels requeriments urbanístics que es tramiten per garantir el manteniment i tancament dels solars buits

8. Control ambiental d’abocaments que es puguin produir a la via pública o a les xarxes de clavegueram

9. Redacció d’una ordenança de civisme específica per al polígon industrial

10. Creació d’un Comissionat del Polígon Industrial amb representants de l’Associació d’Empresaris, la Cambra de Comerç, les principals empreses de l’àmbit, Ajuntament de Valls i Vallsgenera.

 

Comentarios
Multimedia Diari