Más de Tarragona

Plantada de flors simbòlica per un espai "viu" a la Tabacalera de Tarragona

La plataforma Oppida, que agrupa una vintena d´entitats, reclama "voluntat política" al consistori en la cessió de l´espai

ACN

Whatsapp
Pla obert de grup Fem Camí durant la plantada de flors davant la Tabacalera. Imatge del 18 de febrer de 2017.

Pla obert de grup Fem Camí durant la plantada de flors davant la Tabacalera. Imatge del 18 de febrer de 2017.

Desenes de nens han fet aquest dissabte una plantada de flors simbòlica davant del magatzem 6 de la Tabacalera de Tarragona per reclamar que l’espai “torni a estar viu” i que pugui ser gestionat “de manera oberta”. L’acció reivindicativa ha estat organitzada per la plataforma Oppida, que agrupa una vintena d’entitats de la ciutat, i hi ha participat l’Agrupació escolta Fem Camí. La plantada de flors, de cartolina i amb els desitjos dels nens sobre com hauria de ser l’espai, forma part d’un seguit d’activitats per reivindicar l’ús social d’un equipament que, segons Nani Blasco, d’Oppida, “porta “deu anys abandonat” mentre “la ciutat especula massa amb els espais per la construcció”. La plataforma reclama al consistori tarragoní “voluntat política” per la cessió de l’edifici.

Segons Blasco, la intenció és que "l'espai que està abandonat torni a estar viu i sigui per la ciutadania, gestionat de manera oberta i senzilla". Oppida aplega moltes entitats infantils, culturals i veïnals que podrien fer ús d'aquest espai si se'ls acaba cedint. Per aconseguir-ho, la plataforma està organitzant diverses activitats que facin que "la ciutat vegi que som una plataforma activa amb capacitat de fer moltes accions i posar en contacte i moviment tot el veïnat i la societat tarragonina", ha explicat el membre de l'organització.

Fins ara, l'Ajuntament ha rebut la plataforma i fins i tot els ha proposat un local al barri del Serrallo però, segons Blasco, "no s'adequava gens a la quantitat d'entitats de la plataforma i tampoc per característiques físiques". En canvi, l'espai de la Tabacalera, concretament el magatzem 6, amb quatre plantes, representa per Oppida "un punt simbòlic per començar a treballar", alhora que els permetria un bon desenvolupament de les activitats pensades. Així, agrupacions com 'Fem Camí' podrien instal·lar el cau a l'espai i entrar en contacte amb altres entitats artístiques i socials de la ciutat. "Funcionaria com a centre autogestionat i obert, amb diverses entitats relacionades i en diàleg", ha explicat Blasco.

El membre d'Oppida ha denunciat que el consistori "s'escuda en què no som una associació cultural" encara que tenen "tota la documentació preparada" i, en canvi, sí que els ofereix ja l'equipament del Serrallo. "No demanem més que la cessió", ha afegit Blasco, que ha explicat que es podria començar a treballar per fases.

La plataforma ja va organitzar un vermut musical a la Tabacalera el 4 de febrer i ara continuarà organitzant altres activitats. Una de les més destacades és l'acció de l'enterrament de la cultura, fent un símil amb l'enterrament de la sardina per Carnaval, que es farà el 3 de març. A banda, també s'organitzaran espais de reflexió i unes jornades de cultura urbana on el hip-hop, el grafiti o l'skate tindran protagonisme.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También