Poboleda celebra la Festa del Vi i la Verema a l'Antiga

Se celebra aquest dissabte, 3 de setembre

19 mayo 2017 18:20 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Poboleda ja ho té tot a punt per celebrar aquest dissabte, 3 de setembre, la 18a edició de la Festa del Vi i la Verema a l’Antiga, una intensa i completa jornada d’activitats adreçada als amants dels vins d’aquesta població. La tradicional sortida a peu fins a una finca propera per veremar, la posterior premsada del raïm a la carretera i les degustacions als baixos de les cases pairals són els principals atractius d’una de les cites populars més arrelades de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat.

La festa començarà amb la trobada dels visitants (7.30 hores) per anar a veremar a l’antiga amb els carros i les mules (es llaurarà amb mules i es ferraran cavalls); a les 9 hores, tindrà lloc l’esmorzar popular a La Closa (el preu és de 5 euros el tiquet i l’aforament, 500 places). Posteriorment a les 10 hores se celebrarà la piada (premsada del raïm amb els peus nus) a la carretera i a partir de les 10.30 h tindrà lloc una degustació de vins DOQ Priorat als baixos de les cases pairals dels carrers més cèntrics de Poboleda.

Un altre dels atractius serà el mercat d’artesania i productes alimentaris que s’ubicarà a la plaça del Portal. D’altra banda, a partir de les 14.30 hores tindrà lloc el dinar popular a La Closa. El preu del tiquet és de 15 euros i l’aforament, 250 places.

Tast a cegues

La programació de la Festa del Vi i la Verema a l’Antiga també inclou, a partir de les 17.30 hores, un tast a cegues de vins de la DOQ Priorat corresponents a l’anyada 2008. Per participar-hi cal inscriure’s prèviament a l’Ajuntament de Poboleda. El tast tindrà lloc a la sala polivalent del municipi. A les 18 hores començarà al Pla de l’Església la tradicional actuació castellera amb els Xiquets de Reus i els Brivalls de Cornudella, mentre que a les 22 hores s’ha programat un concert al càmping de la localitat i a les 23 h s’iniciarà el correfoc amb el Drac de Poboleda. La jornada s’acomiadarà a les 24 h amb un ball a La Closa. Amb motiu d’aquesta festa popular s’organitza un concurs fotogràfic a través de les xarxes socials les bases del qual es poden consultar a www.poboleda.cat.

Comentarios
Multimedia Diari