Más de Tarragona

Poesies inèdites de Rovira i Virgili

‘La collita darrera’ recull unes 150 poesies d’aire clàssic, popular o èpic i també obres íntimes

Diari de Tarragona

Whatsapp
FOTO: Diputació de Tarragona

FOTO: Diputació de Tarragona

Creix l’obra editada d’Antoni Rovira i Virgili. La collita darrera (Ed. Obrador Edèndum, 2019) és el títol d’un nou llibre amb poemes inèdits del periodista i polític tarragoní (Tarragona 1882-Perpinyà 1949), escrits als darrers anys de la seva vida a la Catalunya Nord, on es va exiliar el 1939. El volum recull unes 150 poesies d’aire clàssic, popular o èpic, moltes de les quals dedicades als paisatges de la seva infància (Reus, Valls, el Vendrell...) i també als de la seva vellesa (Perpinyà, Ceret, Prada de Conflent...). Altres obres, més intimes, indaguen sobre la natura, l’amor o la vida.

FOTO: Diputació de Tarragona

La presentació de l’obra es va dur a terme el passat dimarts 18 de juny al vespre al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT), en un acte amb la participació de la doctora europea en Filologia Romànica i professora del Departament de Filologies Romàniques de la URV Elena de la Cruz Vergari, la qual ha tingut cura de l’edició d’aquesta obra. 

Segons es va posar de manifest durant l’acte, La collita darrera esdevé clau per conèixer Rovira i Virgili d’una manera més íntima i directa. Al mateix temps, els seus poemes ofereixen «un testimoni dels paisatges físics i psíquics que configuren els darrers anys d’un intel·lectual exiliat que sospirava i treballava incansablement per la restitució de les llibertats», segons De la Cruz. 

La publicació d’aquest llibre es produeix dos anys després de l’aparició d’un altre volum dedicat a Rovira i Virgili, La collita tardana, que també va comptar amb el suport de la Diputació de TGN i de la URV. 
 

Temas

Comentarios

Lea También